Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Prvi videospot vojniške glasbene skupine Soul collectors

Skupina je promocijo svojega videospota zastavila kot projekt, v katerem so obiskovalci v dvorani kulturnega doma v Vojniku lahko ob dramski uprizoritvi in skozi projekcijo fotografij spoznali zgodovino zasedbe in njene člane. Premierno pa je bil predstavljen njihov prvi videospot z naslovom Last letter, ki si ga lahko ogledate na http://videoland.si/v/103.
Videospot je plod ideje in sodelovanja članov skupine z dvema  mladima ustvarjalcema  Nikom Krofličem  in MaticemTrepljem.

 

Glasbena skupina deluje 11. leto. Prvo desetletje ustvarjanja so jedro zasedbe pod imenom Soul of discretion   sestavljali: ustanovitelja Ljubo Makarič, Špela Kovač (sedaj Verlak) ter Anže Kovač, ki so vse do  letošnjega leta ostali trdno jedro zasedbe, medtem ko so ostali člani v skupini ustvarjali krajši čas.

 

V letošnjem letu so se prijateljsko razšli z enim izmed ustanoviteljev zasedbe, bobnarjem Ljubom Makaričem - Hansom. Z njegovim odhodom pa  se je skupina preimenovala v SOUL COLLECTORS.

 

Pod okriljem te skupine ustvarjajo Špela  Verlak - vokal, Anže Kovač –vokal in kitara, Davor Zupanc - kitara, Tadej Krašovc - bas kitara, Primož Ocvirk - bobni. Pri promocijskem koncertu pa jim je pomagala vokalistka Minka Sevšek.

 

Igrajo svojevrsten slog metala, za katerega pravijo, da je mešanica gothic, heavy, power in doom metal glasbe.

Besedila njihovih pesmi so v angleškem jeziku in jih v večini ustvarja vokalist Anže, medtem ko se pri ustvarjanju   instrumentalnega dela dopolnjujeta s  kitaristom  Davorjem  Zupancem.  Tematika pesmi je raznolika: izpovedna, ljubezenska, ekološka.

 

Na svoji Facebook strani so zapisali:

»Naša glasba/besedila pogosto zajemajo osebne strasti, ki se prelivajo v danem trenutku.«

 

Del danih trenutkov in njihove glasbe so bili deležni tudi obiskovalci  na promociji videospota.

 

                                                                                            Tekst in foto: Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi