Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Miklavževanje v Vojniku

Spomin na dobrotnika, svetega Miklavža, vsako leto tudi v Vojniku oživi v prvih dneh decembra, ko imamo miklavževanje. Tako je bilo tudi letos.
V soboto, 5. decembra 2015, ob 14. uri je Miklavž s svojim spremstvom obiskal stanovalce Špesovega doma. Ob pomoči prostovoljk župnijske Karitas Vojnik je najprej obdaril stanovalce, ki so se zbrali v avli, nato pa je obiskal še tiste, ki ne morejo več iz svojih sob in so vezani na posteljo. Ob Miklavževem pozdravu in stisku roke se je pokazala marsikatera solza sreče in spomina na lepa doživetja iz mladosti. Miklavža je spremljal domači župnik Anton Perger.


Ob 16. uri se je miklavževanje nadaljevalo v župnijski cerkvi, kjer je bilo prisotnih 170 otrok s svojimi starši. Najprej se je predstavil otroški pevski zbor pod vodstvom prof. Simona Jagra, nato pa je prišel Miklavž, ki je ob vprašanjih, zakaj ni zraven parkljev, povedal, da se je v zadnjem času zgodilo mnogo hudih stvari, zato je prišel sam kot predstavnik dobrega in dobrote. Vsakemu otroku je podaril darilo in mu stisnil roko. To je bil dan posebnih milosti, ko smo se spominjali vseh dobrih lastnosti svetega Miklavža. Nekateri otroci so ob tem začutili, da je treba pomagati ubogim in darila deliti z njimi.


Tekst in foto: Milena Jurgec

Oglejte si tudi