Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke in občani, podjetja, ustanove!

Skladno z Načrtom razvoja širokopasovnih omrežij naslednje generacije do leta 2020, ki ga je potrdila Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, bo za razvoj odprtih širokopasovnih omrežij država v naslednjih letih namenila nekaj več kot 72 milijonov evrov.

Sodobni globalni razvojni trendi pred nas postavljajo izziv razvoja družbe znanja, ki temelji na vsesplošni uporabi informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) na vseh področjih družbenega življenja. Pri tem sta ključnega pomena razvoj elektronskih komunikacijskih storitev in zmogljiva omrežna infrastruktura elektronskih komunikacij, ki omogoča neoviran dostop do njih. Internet je konec prejšnjega in v začetku tega stoletja prodrl praktično v vse dejavnosti in funkcije človekovega življenja.


Zaradi možnosti pridobitve nepovratnih sredstev moramo pripraviti Projekte za izgradnjo potrebnih širokopasovnih omrežij na področjih tako imenovanih sivih lis. Kot smo to že naredili nekaj let nazaj, smo se tudi tokrat občine združile v konzorcij, saj imamo tako večjo možnost uspeha na javnem razpisu in posledično nižje stroške priprave investicijske dokumentacije.

Za potrebe projektiranja omrežij potrebujemo različne podatke in obvezni del teh je tudi anketa prebivalcev o potrebah po širokopasovni telekomunikacijski infrastrukturi.

 

Spoštovani, ker je razpis praktično pred vrati, vas vljudno prosimo, da priloženo anketo izpolnite in nam jo vrnete v čim krajšem času. S tem boste omogočili, da bodo podatki za pripravo načrta čim bolj natančni in bodo odraz dejanskih želja občanov in stanja na našem območju.

 

Povezavo na spletni vprašalnik najdete na elektronskem naslovu: https://www.surveymonkey.com/r/Vojnik.

 

Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi