Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Pilates za manj bolečin v križu, aerobika, da požene kri!

Sezona skupinskih vadb, ki nas spodbujajo k aktivnemu načinu življenja, se začenja. Svizec, ki se ukvarja s športnimi dejavnostmi za najmlajše in odrasle, v prostorih OŠ Vojnik organizira vedno bolj popularni pilates in različne oblike aerobnih vadb. 


Redno izvajanje pilatesa okrepi naš trup, s tem pa razbremenimo hrbtenico oz. križ. Preproste vaje odprejo naš prsni koš in poskrbijo za pokončno držo, kmalu se veliko bolj zavedamo lastnega telesa. Z značilnim dihanjem umirjamo telo, takšno dihanje prečisti pljuča in deluje proti stresu. Krepimo mišice medeničnega dna, ki med drugim skrbijo za pravilno lego nekaterih notranjih organov. Z leti naše telo izgublja gibljivost in ravnotežje, s pilatesom pa vadeči vseh starosti to ohranjamo oziroma mnogi dobijo kar 'novo telo'.

 

Namen aerobnih vadb  je, da se dodobra 'zadihamo' in se znebimo morebitne odvečne telesne mase. Ker vadbo izvaja več inštruktorjev, ki svoje znanje redno nadgrajujejo na kongresih in izobraževanjih, je vsaka ura drugačna: enkrat aerobika, drugič zumba (elementi latinsko-ameriških plesov), funkcionalni trening, vadba z elementi borilnih veščin, uporaba različnih športnih rekvizitov idr. Tako je 'potenje' s sotrpinkami zabavnejše, motivacija pa ne upade. Skupinam se lahko pridružite tako začetniki kot že utrjeni športniki, saj vaje prilagodimo posamezniku.

 

Termini, ko lahko prvič tudi brezplačno preizkusite vadbo, so: aerobika – ponedeljek in četrtek ob 18.00 v avli OŠ, pilates – ponedeljek ob 19.00 v mali telovadnici OŠ in četrtek ob 19.00 v avli OŠ. Več informacij dobite na portalu FB: Svizec Športne dejavnosti ali preko elektronske pošte: huanita.fit@gmail.com.

Tekst: Ana Marija Berk
Foto:

Oglejte si tudi