Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Zaključno srečanje zakonskih skupin

Po nenapisanem pravilu vse zakonske skupine, ki delujejo v dekaniji Nova Cerkev, zaključijo šolsko leto s skupnim srečanjem. S tem namenom so se sredi junija podale na Lindek. Očitno je lindeška dolina, najvišje ležeča frankolovska dolina, primerna in prijetna lokacija za to dogajanje, saj so do sedaj največkrat izbrale prav to.
Uradni in ustaljen začetek popoldneva predstavlja maša za družine pri Vrhivšekovi kapeli, ki se je običajno udeležijo tudi prebivalci zgornjega Lindeka. Tokrat sta jo darovala p. Branko Cestnik in Alojz Vicman. Ves nadaljnji živ žav je krojila dobra stotnija družinskih članov teh skupin. »Žogobrc« za velike in male nogice je obvezna sestavina dogajanja, dovolj je prostora za tekanje, razne igre z rekviziti ali brez, sproščen klepet … Letošnje srečanje so poleg običajnih dobrot iz nahrbtnikov zaznamovale še polne košare slastnih češenj in na samem mestu pečena eko kokošja jajca.

 

 

Skupine delujejo v okviru gibanja Družina in življenje. Vse od ustanovitve se množijo, v Novi Cerkvi delujejo štiri, na Frankolovem tri in v Vitanju ena. Najstarejša delujoča skupina je letos »stara« 10 let, najmlajša le leto dni. Pestrost skupinam daje različna doba skupnega življenja teh parov, od začetnikov pa do 40 let, pari pa prihajajo iz območja več občin. Duhovno spremstvo je zaupano p. Branku Cestniku, Alojzu Vicmanu in do zaključka te sezone tudi p. Alojziju Cviklu, sedaj že mariborskemu nadškofu. 

 

Sonja Jakop

Oglejte si tudi