Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

V KO ZB Vojnik nam ni vseeno

Leti 2014 in 2015 v znamenju dogodkov ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne
Leta miru so nam prinesla velik napredek in blagostanje, pa tudi – predvsem v zadnjem desetletju – zaskrbljenost ob gospodarski krizi, iz katere se kar ne moremo izkopati. Enako velja tudi za krepitev kriznih žarišč po vsem svetu, ki vedno bolj netijo sovraštvo in nas peljejo v nevarnejšo prihodnost. V Združenju borcev za vrednote NOB z zaskrbljenostjo gledamo na ta dogajanja, na to smo opozorili tudi na zadnjem občnem zboru 27. marca, ki je bil istočasno tudi volilni zbor.

 

Ugotovili smo, da je naša organizacija kot nestrankarska in domoljubna dobro delovala in uresničila vse naloge, ki si jih je postavila v začetku leta. Krajevna organizacija šteje 150 članov. Vsako leto sprejmemo tudi nekaj novih, nekaj pa jih tudi za vedno odide. V naše vrste se vključujejo predvsem tisti, ki jim ni vseeno, kako gledamo na slovensko zgodovino, in ki skrbijo za to, da je ne pozabimo. Ker je bil občni zbor volilni, smo izvolili nov izvršni odbor, imenovali podpredsednike in izvolili predsednika, ki je ostal dosedanji predsednik Albin Cocej. Ugotovili smo, da organizacija dela dobro ter da se uspešno vključuje v vsa dogajanja v krajevni skupnosti in občini. To nam potrjuje tudi prisotnost župana občine Vojnik na občnem zboru in njegove čestitke in besede podpore. Ocenjujemo, da lahko samo s sodelovanjem in skupnimi močmi dosežemo cilje, boljše in lepše življenje vseh občanov.

 

Zadnjega marca je pregled svojega dela obravnavala tudi celotna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Vojnik - Dobrna in sprejela skupen progam aktivnosti za leto 2015.

 

Albin Cocej

 

Oglejte si tudi