Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Poletje je običajno čas dopustov, tudi v Špesovem domu se po navadi ob vročih popoldnevih raje zadržujemo nekje na hladnem, a vse to za letošnje poletje ne drži popolnoma.
Večkrat smo si pod kozolcem privoščili sladoled in tudi kakšna prireditev ni manjkala, seveda v drugačni obliki kot skozi leto.

 

Vsaj dvakrat mesečno nas že celo leto obiskuje glasbenik Stanko Mikola s harmoniko – njegove obiske smo poimenovali kar »muzikoterapija«. Takrat se stanovalci zberemo v avli okoli njega in ubrano petje odmeva po domu. Vsakega njegovega obiska se neizmerno veselimo. V primeru, da ima Stanko druge obveznosti, vajeti v roke vzame kateri od hišnih harmonikarjev in tako terapija s harmoniko nikoli ne odpade.

 

Pred kratkim nas je obiskal Dušan Vengust (iz Društva za zaščito živali) s svojim pasjim prijateljem Benijem. Stanovalci so bili navdušeni, saj je Beni izjemno prijazen, pameten in poslušen terapevtski pes. Z Dušanom smo se dogovorili za vsaj mesečne obiske, saj druženje s psom pozitivno vpliva na počutje in razpoloženje stanovalcev.

 

Ob sobotah popoldne se naša telovadnica spremeni v kinodvorano. Kar navadili smo se že, da je to čas za filme, ki si jih s pomočjo projektorja ogledamo na platnu – po navadi si stanovalci za ogled izberemo star slovenski klasični film, čeprav smo nekatere že večkrat videli. Pa vendar se ob njih še vedno iskreno nasmejimo, ob spominu na stare čase se orosi tudi marsikatero oko. Popoldnevi s filmi se bodo nadaljevali tudi v prihodnje, saj nam bo ob njih v dolgih jesenskih in zimskih večerih čas hitreje minil.

 

Od septembra dalje pa bomo nadaljevali s prireditvami, na katerih se nam pridružijo različne kulturne skupine in posamezniki ter nam tako bogatijo četrtkove popoldneve.

 

 

Elči Gregorc

Oglejte si tudi