Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Da je v vsakem od nas nekaj otroka, ne glede na leta, drži. To še posebej pokažemo v pustnih dneh, ko se radi našemimo v razna bitja, bodisi pravljična, politično aktualna ali pa v tista iz sveta živali.
In prav tako je tudi pri nas, v Špesovem domu, kjer se sami našemimo, še bolj pa se razveselimo obiska pustnih šem. Tako kot vsako leto, smo po zaslugi vojniškega župana tudi letos okusili del velikega karnevala iz Nove cerkve, saj so nas v sobotnem večeru obiskale zamorke in pa seveda čisto tapravi kurenti, ki so s svojimi zvonci odganjali zimo. Upamo da so bili tudi letos - tako kot vsako leto doslej -  v svojem poslanstvu tudi uspešni.

 

Seveda pa smo, ker smo že globoko v februarju, poleg pustovanja organizirali že nekaj veselih prireditev, na  katerih so nas obiskali Joškova banda in Taščice, Folklorna skupina Slavko Šlander iz Celja, vokalno instrumentalna skupina 5+, slovenski kulturni praznik pa smo praznovali skupaj z učenci OŠ Vojnik, ki so nam pripravili bogat kulturni program.

 

Naj ob tej priložnosti omenim, da potiho že potekajo priprave na 10. obletnico Špesovega doma, ki jo bomo slavnostno obeležili v mesecu maju, seveda pa vas bomo o vsem podrobneje obvestili v naslednji izdaji Ogledala.

 

                                                                                                                                                                                                                         Elči Gregorc

Oglejte si tudi