Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Skavtsko leto zaključeno, pred nami novi izzivi

Vsak hrast začne svoje življenje kot majhen želod. Iz njega počasi raste in raste mogočno drevo z globokimi koreninami. Prav tako je z našim stegom Rakove Steze 1, ki vsako leto raste z novimi člani in postaja močnejše z našim delovanjem.

V soboto, 25. 5. 2013, smo se ob zaključku skavtskega leta skupaj s starši zbrale vse tri veje našega stega.  Skavtski duh se skozi leto ni kazal samo v naših »prešvicanih« oranžnih krojih in rutkah ter blatnih hlačah. Za vsem tem se skriva veliko lepih in veselih trenutkov, navdušenje nad naravo, veselje nad preživljanjem prostega časa v njej ter čut za skupnost, ki smo jih gojili čez leto.

Na gozdni jasi blizu Nove Cerkve smo s skupnimi močmi postavili jambor, ki ima za nas simbolno vrednost. Na njem smo lahko izobesili zastave, ki predstavljajo našo pripadnost stegu in Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Sedaj priča, da nas boste na tem mestu še večkrat videli. V nadaljevanju našega druženja so svoje znanje in spretnosti v tekmovalnih igrah in kvizu pokazali tako otroci kot tudi starši.

Kljub koncu skavtskega leta pa nas največja dogodivščina še čaka! Spretnosti, ki smo se jih naučili čez leto, bomo pokazali in uporabili na poletnih taborih po Sloveniji. Skritih kotičkov, ki jih bomo odkrili, in izzivov, ki nas čakajo, se veselimo tudi voditelji.

Posebno zahvalo namenjamo gospodu Rudiju Legvartu iz Novak, ki nam je omogočil, da lahko prosti čas preživljamo v naravi. Njegov gozd bomo namreč lahko v prihodnje uporabljali za naše skavtske aktivnosti.

 

Emanuela – Pozorna rakovica

Oglejte si tudi