Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Predstavniki občine in vsi krajani

Z načinom življenja ustvarimo vsak dan goro odpadkov, za katere moramo pravilno poskrbeti oziroma se pričeti zavedati, da bi le-ti nastajali v čim manjšem obsegu.

Ker imamo danes okoli sebe vse večje število aparatov, naprav in druge tehnologije, je logično, da tudi ta oprema nekoč postane odpadek, za katerega je potrebno poskrbeti še prav na poseben način. Ti aparati vsebujejo komponente, ki so definirane kot nevarni odpadek in našemu okolju z nepravilnim ravnanjem povzročijo še toliko večjo škodo.

Ta vsebina in ozaveščanje tako vaših učencev kot njihovih bližnjih nas je spodbudilo, da na vašem območju izvedemo VELIKO nagradno akcijo osveščanja in zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (v nadaljevanju OEEO) in odpadnih prenosnih baterij (v nadaljevanju OPBA), ki smo jo poimenovali

 

»Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

 

Akcijo bomo skupaj organizirali Gorenje Surovina, d. o. o., družba ZEOS, d. o. o., in Radio Celje in bo potekala od 24. marca do 18. aprila 2014. V njej bodo sodelovale vse spodnjesavinjske šole, ki se bodo prijavile k akciji, kot tudi vsi drugi občani. Akcijo bo vsakodnevno spremljal Radio Celje s svojimi moderatorji.

 

Zamislili smo si, da bi šole zbirale OEEO in OPBA v okviru svojih prostorskih zmožnosti. To pomeni, da lahko na šoli

-      zbirajo samo male odpadne aparate, igrače, telefone, baterije …,

-      lahko samo obvestijo svoje učence o akciji in jih spodbujajo, da vso OEEO, ki jo imajo doma, odnesejo v zbirni center Gorenje Surovina v Laškem (Podšmihel b .št., tel. 03 77 72 330) in Žalcu (Ul. Savinjske čete 18, tel. 03 77 72 311), ki bodo odprte med delavnikom od 7.00-18.00  in ob sobotah od 9.00-13.00,

-      lahko organizirajo akcijo zbiranja vse OEEO (tudi hladilnikov, štedilnikov in ostalih velikih aparatov) in vam jih podjetje Gorenje Surovina odpelje po predhodnem dogovoru.

V dogovoru z njimi bomo dostavili embalažo za zbiranje odpadne opreme.

 

Vse količine zbrane OEEO in OPBA se bodo točkovno beležile na posamezno šolo. Prav tako se bodo na posamezno šolo beležile količine, ki bodo v tem obdobju oddane s strani občanov v zbirnem centru Gorenje Surovina v Žalcu in Laškem.

 

Najuspešnejša šola bo po koncu akcije NAGRAJENA. Nagrada je mikavna – koncert znanega slovenskega glasbenika! Občani pa bodo sodelovali v nagradnem žrebanju vsak torek in četrtek na Radiu Celje, kjer bodo podeljeni mali gospodinjski aparati Gorenje.

 

Seveda bo učencem v veliko pomoč, če boste tudi vi spodbudili svoje občane k zbiranju. Prosimo vas, da v svojih krajevnih obvestilih in na spletu podate informacijo o zbiranju odpadne OEEO.

 

 

Glavni namen akcije je, da bomo z našo skupno akcijo vsi skupaj pripomogli k boljšemu in čistejšemu okolju vseh nas!

 

 

 

 

Emil ŠEHIČ                                                                         

Jure FIŠER               

Direktor

                                                                                 

Direktor

ZEOS, d. o. o.                                                                                 

GORENJE SUROVINA

Oglejte si tudi