Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Po 50. letih znova v OŠ Vojnik

Na lep sončen dan, 18. maja, so se v OŠ Vojnik ponovno srečali sošolci in sošolke, ki so šolske klopi zapustili pred 50 leti.

Srečanje sošolk in sošolcev so organizirali Mira Pušnik, Marjana Čretnik, Žarko Samec, Darko Zdovc in Milica Les

Marjanca Čretnik je o srečanju razmišljala takole:

50 let, kar smo zapustili osnovno šolo Vojnik! A je to mogoče? Ja, minilo je 50 let, kar smo zapustili osnovno šolo v Vojniku. Dva razreda: A z razredičarko gospo Francko Tanc, ki se je srečanja udeležila, in B z razredničarko gospo Kocjan-Šelih, ki pa je na žalost ni bilo. Našemu vabilu sta se odzvala tudi priljubljena učitelja gospa in gospod Lebič.

 

Po končani šoli smo šli vsak po svoji poti v življenje. Nekaj let se nismo srečevali, bili smo preveč zaposleni sami s sabo in z ustvarjanjem družin.Srečali smo se na 30. obletnici in potem še na 40., letos pa na "zlati obletnici", ki je bila nekaj posebnega tudi zaradi slik naših razredov, ki jih je v lični brošuri zbral in nam jih poidaril naš sošolec Žarko Samec.

 

Nismo se vsi prepoznali, čas nas je malo spremenil in postali smo zrelejši. Zbrali smo se pred šolo, kjer so nas prijazno sprejeli s kulturnim programom v avli šole, ki je sedaj nismo več prepoznali. Ravnateljica gospa Majda Rojc nam je povedala kratko zgodovino šole in nas popeljala po novih hodnikih, razredih in kabinetih. Hvala za to!

 

Druženje pa smo nadaljevali v gostišču Pri kozolcu, kjer smo obujali spomine. Najpogosteje smo se spraševali: "Se spomniš ..." Najbolj vztrajni smo vztrajali do drugega dne ter si ob slovesu obljubili da se dobimo čez 5 let, z željo, da bi se srečanja udeležilo še več sošolk in sošolcev. Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji!

                                                                                   

                                                                                    Povzela: Lidija Eler Jazbinšek

                                                                                     Foto: Matjaž Jambriško 

                                                                                                                                                  

Oglejte si tudi