Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Pestro kulturno in družabno življenje v Špesovem domu

V mesecu maju in juniju se v našem domu zvrstijo številni dogodki, ki nas tako ali drugače povrnejo v čas mladosti, ko smo poleg prihajajoče pomladi dočakali praznik dela. Mesec mladosti, kot smo poimenovali maj, pa je prinesel še vrsto drugih lepih dogodkov, ki se jih radi spominjamo.
Prvega maja nas je navsezgodaj, kot že vrsto let, prebudila godba na pihala iz Nove Cerkve in nam tako praznik dela naredila še lepši. Naj se ob tej priložnosti zahvalimo Slavku Jezerniku in godbenikom ter tistim, ki so z gromkimi streli naznanili prihajajoči praznik.

 

Moramo se pohvaliti, da smo bili tudi mi deležni koncerta ob 80-letnici Moškega pevskega zbora KUD France Prešeren Vojnik, saj so imeli generalko za veliki koncert, ki so ga imeli v Vojniku, prav za naše stanovalce. Poleg pisanega programa smo bili deležni lepe spremne besede, seveda pa se moramo pohvaliti, da tako številčnega sestava do sedaj še nismo gostili. Še enkrat iskrene čestitke ob visokem jubileju!

 

Na Osnovni šoli Vojnik tudi letos niso pozabili na nas in so nas obiskali s pevskim zborom ter z njihovo folklorno skupino, zahvala gre predvsem skrbnima mentoricama Milanki Kralj in Emiliji Kladnik Sorčan. Ker se bliža poletje in čas dopustov, smo se v tem času prepuščali dalmatinskim melodijam z ansamblom 5+ band, zaigrali so nam nekaj domačih pesmi in povrhu še eno črnsko duhovno. Prvi letošnji piknik, ki smo ga pripravili pod kozolcem, so z glasbo in pesmijo pospremili kar hišni glasbeniki, poleg hladnega piva je zadišalo po dobrotah z žara. Po navadi sezona piknikov pod kozolcem traja do pozne jeseni, v poletni vročini pa nam najbolj prija sladoled.

 

V času počitnic se tudi prireditve tja do prvih septembrskih dni poslavljajo, zato naj se v imenu vseh zahvalim vsem, ki si vzamejo čas in nas prijazno obiskujejo ter nam s pesmijo in z glasbo krajšajo popoldneve.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi