Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Oratorij v Vojniku

Oratorij pod naslovom ''Grem jaz'' je v Vojniku je potekal od 20. do 24. avgusta. Sodelovalo je 64 otrok, 20 animatorjev, pomočniki, novomašnik Ivan Šumljak in domači župnik Anton Perger.
Od 20. do 24. 8. 2012 je v Vojniku potekal oratorij za otroke z naslovom ''Grem jaz''. Živ-žav štiriinšestdesetih otrok in dvajsetih animatorjev se je pričel že mnogo pred osmo uro zjutraj. Ob osmih so se vsi skupaj zbrali pri sveti maši, kjer so pridno sodelovali. Animatorji so jim vsak dan pripravili dramsko predstavitev vsebine oratorija, ki je povezana s svetnico Marijo Dominiko Mazzarello.  Prvi dan so sestavili sedem skupin in se predstavili drug drugemu.

Po malici so imeli delavnico, učili so se nove pesmi in igrali. V teh dneh so imeli dva gosta, in sicer policista in čarovnika, v četrtek pa so izkoristili brezplačno kopanje v bazenu na Frankolovem. V petek so oratorij zaključili s pohodom na hrib k cerkvici svetega Tomaža, kjer so imeli sveto mašo in zaključek skupaj s starši. Bilo je zelo prijetno. Animatorji so poskrbeli za varstvo otrok tako dolgo, dokler starši niso prišli iz službe.

Oratorij je bil razpisan že junija, vendar se nekateri starši odločijo za sodelovanje čisto na koncu, kar povzroči kar nekaj težav animatorjem, saj je organizacija zahtevna. A tudi to jim uspe z veliko dobre volje, ljubezni in vere.

Animatorji so se na letošnji oratorij odlično pripravili na duhovnem vikendu od 11. do14. julija 2012, kjer je bil duhovni vodja letošnji novomašnik Ivan Šumljak. Otroci, animatorji, starši in župnik, gospod Anton Perger, so bili veseli, da  je gospod Ivan sodeloval tudi na oratoriju. Vodja animatorjev in oratorija je bila Lucija Krašovec, ki je svoje poslanstvo vzela zelo resno in odgovorno.     

Milena Jurgec

Oglejte si tudi