Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

"GREM JAZ!" na oratorij na Frankolovo

Mladi iz župnij Frankolovo in Črešnjice so letošnje oratorijsko geslo »Grem jaz!« vzeli zares in se odločili, da dajo na razpolago svoj čas in talente ter otrokom obogatijo zadnje počitniške dni. Tako se je letos zgodil prvi oratorij na Frankolovem.

33 otrok je vsako jutro sprejelo 10 nasmejanih animatorjev, ki so z igrami, bansi, pesmimi in svojo iskrenostjo hitro pričarali nasmehe na obraze otrok. Po dvigu zastave so otroci v gledališču spoznavali zgodbo Marije Dominike Mazzarello ter se pri katehezah pogovarjali o različnih vrednotah, v delavnicah pa so razvijali svojo ustvarjalnost. Popoldnevi so bili v znamenju različnih iger; najbolj osvežujoče so bile gotovo vodne igre, katerim je piko na i dodala dolga milna drča.

Četrtek je bil za nas poseben dan, saj smo cel oratorij preselili v Črešnjice. Popoldan smo se odpravili na lov za skritim zakladom, zvečer pa imeli otroško sv. mašo. Najbolj razburljiva in težko pričakovana pa je bila noč, ki smo jo skupaj preživeli v zavetju šotorov. V petek smo se peš odpravili nazaj na Frankolovo, kjer smo pripravili program za starše ter skupaj z njimi zaključili naš prvi oratorij.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da bo ta teden še dolgo odzvanjal v srcih otrok in animatorjev.

 

Anja Pinter

 

Oglejte si tudi