Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert »Iskrica za Darjo«

Lani v mesecu juniju smo se člani društva Dobra volja iz Pristave pri Vojniku odločili, da bomo začeli z dobrodelno akcijo za Darjo Hojnik iz Zadobrove. Zaradi multiple skleroze je na invalidskem vozičku in je tako gibalno omejena.
Njena želja je bila, da bi si lahko doma uredila dvigalo po strmih stopnicah. Začeli smo zbirati papir in zamaške ter poslali mnogo prošenj za pomoč ljudem dobre volje. Stekla je akcija in nabralo se je nekaj denarja. Ker pa zbrana sredstva niso zadoščala, smo začeli pripravljati dobrodelni koncert.

 

Koncert smo s številnimi glasbeniki in pevci priredili v soboto, 17. januarja 2015, v KUD na Ljubečni. Udeležilo se ga je veliko število obiskovalcev, ki so dodobra napolnili dvorano. Posebna zahvala gre vsem nastopajočim, ki so se v takšnem številu odzvali povabilu. Nastopali so: Družina Gregorc, Ansambel Stop, Arclinski fantje, Orkester glasbene šole Roberta Goličnika, Kitarakon, Munda Štajerci, Ženski pevski zbor Ljubečna, Sekstakord, In spiritu, Ansambel 5 +, Ljudski pevci izpod Konjiške gore in Ansambel Do jutra. Štamperlov Pepi je poskrbel za polno mero humorja, Jožica Železnik pa je povezovala program. Zahvaljujem se vsem, ki so omogočili, da je koncert Iskrica za Darjo uspel.

 

Ivanka Plešnik

Foto: Alen Bobik

 

Oglejte si tudi