Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Anketa o položaju najemnikov stanovanj

V času priprave Nacionalnega stanovanjskega programa, ki naj bi poskušal spremeniti vlogo najemništva stanovanj v Sloveniji, smo se – zaradi pomanjkanja podatkov na tem področju – odločili pripraviti spletno anketo na temo najema stanovanj. Anketa je že nekaj časa objavljena in za Ljubljano nam je že uspelo zbrati dovolj podatkov, medtem ko jih imamo za preostale občine bistveno premalo. Zato bi nujno potrebovali podatke za vse druge občine (razen Ljubljane), če seveda imate najemnike in najemna stanovanja (vseeno, kakšna: v zasebni ali javni lasti, v tržnem ali neprofitnem najemu itd.).

Predlagano besedilo poziva za objavo na spletnih straneh ali v e-novicah: Vse, ki ste v zadnjih 10 letih kadarkoli najemali stanovanje (hišo, sobo; šteje vse, razen bivanja v študentskem domu), vljudno prosimo, da nam naklonite 8–9 minut svojega dragocenega časa, odgovorite na anketna vprašanja (če tega doslej še niste storili) in nam tako pomagate pridobiti dragocene podatke o razmerah, v katerih živimo (ali pa smo živeli) najemniki. Pravni status vašega najema pri tem ni pomemben; v anketi lahko sodelujete ne glede na to, ali ste imeli podpisano pogodbo ali ne, ali ste prijavili bivališče ali ne itd. Anketa je anonimna; svoj e-naslov lahko oddate, če se boste sami tako odločili. Do ankete lahko dostopate preko povezave: http://goo.gl/forms/FnpsKvde4v.

 

Predlagano besedilo za objavo na vaši strani na Facebooku ali Twitterju:

Vsi, ki ste v zadnjih 10 letih kadarkoli najemali stanovanje, vabljeni k sodelovanju pri anketi o položaju najemnikov (http://goo.gl/JGTnLO)!

 

Mladinski svet Slovenije

Oglejte si tudi