Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Abrahamovec Viki

Dnevi, meseci, leta, pa tudi desetletja minevajo, in tako pride tisti dan, kot te sreča Abraham. To se je 12. februarja zgodilo tudi našemu aktivnemu članu ter dolgoletnemu poveljniku PGD Socka Vikiju Božniku. Že na predvečer njegovega praznika smo mu gasilci pred njegovim domom postavili mlaj, ki je bil ovekovečen z znakom njegove obletnice in s simboli, ki so nepogrešljivi za gasilca – z gasilskim pasom in gasilsko čelado. Svečani dogodek so otvorili možnaristi s petimi streli iz ročnih možnarjev, nato pa je slavljencu zaigrala godba na pihala iz Nove Cerkve.

Konec tedna je Viki svoj jubilej praznoval v krogu svojih najdražjih, in seveda tudi tukaj brez gasilcev ni šlo. Operativna enota mu je na dvorišču za lokalom, kjer so bili vsi zbrani, pripravila svojevrstno presenečenje: v temi je z osvetljenimi curki iz gasilske cisterne izpisala ime slavljenca – VIKI, nato pa je zaključila s petimi curki, obarvanimi v rdeče. Ideja je bila res izvirna, vsi navzoči so izvedbi navdušeno ploskali.

V počastitev Vikijevega praznika so se presenečenja še nadaljevala in kar vrstila: slavljenec je moral obleči novo zaščitno gozdarsko obleko in se preizkusiti v razrezu lesa s staro ročno žago, nato pa je dobil novo motorno žago, zapeli so mu Arclinski fantje, zaplesala mu je folklorna skupina Kulturnega društva Socka, seveda pa tudi torta ni manjkala.

Vikiju ob njegovem življenjskem jubileju vsi gasilci PGD Socka iskreno čestitamo in mu želimo še obilo zdravih in srečnih let, zahvaljujemo se mu za njegov velik prispevek, ki ga je s svojim predanim delom dal in ga še daje gasilcem in kraju. Želimo mu obilo uspehov v naslednjih petdesetih tako na področju gasilstva in tudi na drugih področjih, kjer je vseskozi zelo aktiven.

 

Egidij Čretnik

Oglejte si tudi