Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo oškodovancem – pozeba in zapadli sneg na območju občine

V zvezi s škodo, ki jo je na kmetijskih kulturah na območju Občine Vojnik povzročila pozeba in zapadli sneg med 25.4.2016 in 23.4. 2016 je občinska komisija, pristojna za ocenjevanje škode ob naravnih nesrečah v Občini Vojnik ravnala v skladu z navodili. Komisija je pristopila k pripravi predhodne prijave škode – odstotek poškodovanosti posameznih kultur na območju celotne občine skupaj s Kmetijsko svetovalno službo in Upravo za zaščito in reševanje Celje.

S strani Uprave za zaščito in reševanje Celje smo 18. 5. 2016 prejeli informacijo, da v skladu z izdanim Sklepom Vlade RS ne bo klasičnega ocenjevanja škode za pozebo, kar pomeni, da občine ne popisujemo škode, torej ne pozivamo oškodovancev k izpolnjevanju vlog. Oceno bo pripravila Uprava RS za zaščito in reševanje Ljubljana, v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi in službami.


Pri izdelavi predhodne ocene škode se bodo upoštevali podatki o prizadetih območjih in poškodovanosti kmetijskih kultur ter armaturah, ki jih je ugotovila Javna služba kmetijskega svetovanja pri Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, Slovensko združenje zavarovalnic, ter podatki o poljščinah in površinah iz zbirnih vlog Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja za leto 2016 ter karte Agencije Republike Slovenije za okolje dnevnih minimalnih temperatur zraka za celotno območje Slovenije.

 

Viktor Štokojnik, predsednik Komisije za odpravo posledic naravnih in drugih nesreč

Petra Pehar Žgajner, tajnik Komisije za odpravo posledic naravnih in drugih nesreč
Foto: Urban Podergajs

 

Oglejte si tudi