Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Prenovljen portal za državljane eUprava

Pred približno enim mesecem je zaživela prenovljena eUprava (http://e-uprava.gov.si/). Gre za državni portal, ki je v prvi vrsti namenjen državljanom, zato smo vsebino na prenovljenem portalu zasnovali po sistemu življenjskih dogodkov. Prenovljena eUprava se želi približati vsem uporabnikom, obenem pa ponuditi vsebine na bolj urejen način ter še v večjem obsegu.

Od zdaj bodo uporabniki lahko uredili dokumente iz domačega naslonjača, plačevali in oddajali vloge preko spleta ter spremljali statuse svojih oddanih vlog. Vsakdo si bo lahko nastavil opomnike za dogodke, ki jih ne sme pozabiti (denimo kupiti vrednotnico, zamenjati dokument, oddati vlogo ipd.) in spremljal eUpravo tudi na svoji mobilni napravi. Ker se zavedamo, da večina ljudi pri iskanju vsebin uporablja iskalnike, smo v portal vključili sodobni, napredni iskalnik, ki omogoča hitro in enostavno iskanje vpisanih pojmov. Vsebine so prevedene v jezika obeh narodnih manjšin (italijanske in madžarske) ter prilagojene slepim in slabovidnih ter gluhim in naglušnim.

 

Ministrstvo za javno upravo, ki je upravljavec državnega portala za državljane eUprava, je portal prenovilo tudi s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada. Želimo si, da se nam pridružite na novem državnem portalu  eUprava in nam sporočite svoje odzive, mnenja, tudi kritike. Ker gre za tehnično in vsebinsko zelo obsežen projekt, ga bomo v prihodnje skupaj z vami še izboljševali. Le tako bo to res naša eUprava!


V primeru vprašanj je uporabnikom na voljo tudi pomoč preko telefonske številke 080 2002 ter na e-poštnem naslovu: ekc@gov.si. Vljudno vabljeni na prenovljen državni portal eUprava!

Katja Mihelj Nagode, Odnosi z javnostmi
Ministrstvo za javno upravo RS

Oglejte si tudi