Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Zvončnice razstavljale

"Sonce se nikomur ne izogne. Tudi tebi ne pusti ležati, če se sam ne skriješ v senco. Prisluhni slavčku pod nebom, kako poje. Zakaj? Ker mu ni treba plačati najemnine! Poglej v nebo in zapoj, kajti sonce sije zastonj tudi zate." Phil Bosmans

Te misli so nas spremljale, ko smo  na povabilo Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske odhajale na srečanje.

Res je, na svetu je mnogo čudes, ena izmed tega mozaika v neskončnem oceanu je volja, moč in pozitivna energija, katero oddajajo ljudje, ki imajo različne usode za sabo. Pa vendar, volje in elana jim nihče ne more vzeti, prav nasprotno.

Dobro voljo, iskrenost, prijaznost in toplino delijo, in to zastonj.

Člani MDDI Celje smo se jim na slikarski delavnici pridružili z razstavo Zvončnic, ki že nekaj let vestno ustvarjajo različne izdelke. Po pozdravu in programu smo se smeli družiti s člani DPJŠ in njihovimi umetniki, kar nam je bilo v veliko. Umetnine so nastajale; nastajale so s čopičem, ki so ga vodila usta. Nastala je slika, lepa, čudovita kot fotografija.

Volja, moč, pozitivnost in veselje do življenja, ki je mnogokrat preveč kruto, dajejo svetlo zvezdico v vsaki minuti življenja, ki ga živimo zdaj, tukaj, za danes, za ta trenutek.

Hvala vam, spoštovani umetniki, hvala vam, člani DPJŠ, za tako čudovit dan, ki nam je dal elan za juti, pojutrišnjem …

 

Dragica Mirnik Amon

Predsednica MDDI Celje

Oglejte si tudi