Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Zgodovinski uspeh strelcev Strelskega društva bratov Dobrotinškov Vojnik

Strelsko društvo bratov Dobrotinškov smo v okviru praznika KS Vojnik organizirali strelsko tekmovanje z malokalibrsko puško na strelišču v Doliču, kjer nam v nedeljo, 19. 6. 2016, vreme ni bilo najbolj naklonjeno. Že ob 8. uri je začelo deževati. Za strelce to ni težava, je pa za ekipo, ki pripravlja tarče in jih postavlja na svoje mesto. Kljub temu nas to ni spravilo v slabo voljo, ekipa je delovala usklajeno in hitro, tako smo tudi tekmo pripeljali do konca v kratkem času.

S posebnim ponosom lahko oznanim, da smo kot društvo prvič posegli po samem vrhu. To je uspelo ekipi Vojnik 1 v sestavi Petra Pihlerja, Matjaža Žgajnerja in Saške Nerat. Osvojili so prvo mesto ekipno, Peter pa je bil z osvojenimi 183 krogi tudi strelec dneva. Za tiste, ki ne poznate Petra, je bivši dolgoletni predsednik društva in je tudi zato prav, da je bil v zmagovalni ekipi.

Tudi drugi dve ekipi sta se trudili, vendar zaradi malo treninga nismo bili uspešni. V prihodnje moramo poskrbeti, da bomo lahko nekje v bližini Vojnika trenirali z malokalibrsko puško in tako bodo rezultati lahko še boljši. Za pogostitev je odlično poskrbela gostilna Repolusk iz Srednjega Doliča, za kar se jim zahvaljujemo.

Resnično sem ponosen na naš uspeh, ki ga nihče od nasprotnikov ni pričakoval, pa tudi mi smo lahko o njem do zadnje nedelje samo sanjali. Zato zmagovalni ekipi čestitke, prav tako pa čestitam tudi vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tekme. Vsi smo se trudili, da je tekma poteka brez zapletov.

Zahvaljujem se tudi predsednici KS Lidiji Eler Jazbinšek in Irmi Blazinšek za nakup pokalov in medalji. Tokrat smo izdatek prav gotovo 100-odstotno opravičili. Tudi naprej se bomo trudili.

Hvala tudi za čestitke ob našem uspehu s strani predsednice KS Vojnik Lidije Eler Jazbinšek in župana Branka Petreta, kar je še posebej spodbudno za nadaljnje delo v društvu.

 

Tekst: Franc Lebič

Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi