Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Vizorski orli so uspešno otvorili poletno sezono

V petek, 1. 6., in v soboto, 2. 6., se je v Kisovcu s tekmovanjem za pokal Občine Zagorje ob Savi začela poletna sezona v smučarskih skokih. Za začetek sezone so bile uvrstitve naših skakalcev solidne.
V petek, 1. 6., in v soboto, 2. 6., se je v Kisovcu s tekmovanjem za pokal Občine Zagorje ob Savi začela poletna  sezona v smučarskih skokih. Za začetek sezone so bile uvrstitve naših skakalcev solidne. Že tradicionalno se je najbolje odrezala Špela Mastnak z 2. mestom, Luka Robnik je bil 3., Timi Zajc je tekmoval v višji kategoriji do 15 let in osvojil odlično 4. mesto, Blaž Potočan je bil 9., Kaja Urbanija Čož  je osvojila 10., Martin Mastnak pa 11. mesto.

Jernej Klarič, ki je tekmoval v kategoriji članov, je osvojil 12. mesto. Prav posebne čestitke pa si zaslužijo naši najmlajši, saj so se v večini prvič udeležili tekmovanja. In sicer je Ana Vranc osvojila 15., Tiven Grum 17., Liu Robnik 19. in naš najmlajši Ožbej Vačovnik Kotnik 20. mesto.Vsi štirje si zaslužijo prav posebne čestitke za pogum.

Med tednom so skakalci naredili še nekaj dobrih treningov se 9. 6. odpravili v Žirovnico na prvo mednarodno  tekmo (od štirih), ki šteje za skupni seštevek Alpe Adria pokala. Tekmovanja so se lahko udeležili skakalci, ki so mlajši od 11 let, bili pa so iz treh držav:  Italije, Avstrije in Slovenije.

Naši skakalci so dosegli odlične rezultate. Najbolj je presenetil naš najmlajši član, šestletni Ožbej Vačovnik Kotnik, ki je v kategoriji cicibani do 7 let osvojil odlično 3. mesto. Novinec Tiven Grum je v kategoriji cicibani do 8 let moral tekmovati na kar 15-metrski skakalnici in osvojil 13. mesto. Zasluži si posebne čestitke za pogum. Pri cicibankah do 9 let je zmagala naša Špela Mastnak, njen uspeh pa sta z odličnima uvrstitvama dopolnili novinki Liu Robnik s 7.  in Ana Vranc z 8. mestom.  Pri deklicah do 11 let je Kaja Urbanija Čož osvojila odlično 2. mesto. V kategoriji dečkov do 11 let pa je Luka Robnik osvojil 3. mesto, Blaž Potočan pa je bil 9.

Kljub napornem urniku pa so se naši skakalci 10. 6., torej že naslednji dan, udeležili še tekmovanja  za pokal občine Krško, kjer so konkurenco deklasirali Kaja Urbanija Čož, Martin Mastnak in Luka Robnik. Uspeh so z  2. mestom dopolnili Timi Zajc, s 3. mestom Blaž Potočan in s 5. mestom Klemen Kotnik.

Naše skakalce že v petek, 15. 6., in v soboto, 16. 6., čaka tekmovanje v Mostecu. Želimo jim dolge in varne skoke.

Nataša Robnik

 

Oglejte si tudi