Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Vsak človek je zase svet

Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu … (Tone Pavček) Vem, da je to misel, ki velja tudi za nas. Naše društvo je zelo številčno. Nekateri člani so starejši, drugi zelo bolni, tretji se včlanijo zato, da imajo določene ugodnosti, veliko pa nas je včlanjenih že vrsto let z namenom, da pomagamo drug drugemu in se družimo.
V petek, 1. 7. 2016, smo se družili na Lopati. Že vrsto let v poletnem času pripravljamo druženje s športnimi igrami, na katerega povabimo tudi težke invalide. V petek se nas je zbralo 127 članov, spremljevalcev in gostov. Vesela sem, da so se povabilu odzvali člani Društva invalidov Zagorje ob Savi, predstavniki invalidov Laško in Žalec.

Ponosni smo, da sta nas s svojo prisotnostjo počastila župan Občine Vojnik Branko Petre in župan Občine Štore gospod Miran Jurkošek. Ob pozdravnem govoru sta pohvalila sodelovanje z društvom, pomen druženja in vključevanja invalidov v različne programe in dejavnosti. Občina Vojnik je dobitnica listine »občina po meri invalidov«, na kar smo ponosni vsi, saj je odraz dobrega sodelovanja in posluh občine, da upošteva potrebe drugačnosti. Projekti, ki so se izvedli, in tisti, ki so v izvajanju, so izboljšali položaj invalidov in ostalih občanov. V tej smeri bomo delali naprej in spodbujali še druge občine, da pristopijo k projektu. Priprave na Dobrni že zelo dobro potekajo, prav tako bo k temu projektu pristopila Občina Štore.

Pomerili smo se v igri pikada, in sicer gostje iz Zagorja ob Savi ter ekipa z županoma obeh občin in midva s podpredsednikom. Igra je bila zelo izenačena, zmagovalci smo bili vsi.

Ekipa naših pridnih aktivistov je poskrbela, da nismo bili lačni in ne žejni. Po okusnem golažu je bil čas za ples in petje, medsebojno tekmovanje v pikadu in drugih igrah.

Sledilo je prvo presenečenje. Angelski glas prijateljice Brigite nam je božal srca. Prelepe slovenske pesmi so nam polepšale druženje, z njo smo peli kot pravi zbor. Petje ob zvokih Duo As je odmevalo daleč naokoli in le težji invalidi so žal ostali za mizo in opazovali zbrane, ki so skupaj plesali. S svojim prihodom nas je počastil še Dejan Vunjak, ki je odlično zapel Brendijeve pesmi.

Presenečenj še ni bilo konec. S svojo prisotnostjo nas je počastil še predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Drago Novak. Prisotne je prisrčno pozdravil in povedal, da je vesel, da smo se v tako velikem številu zbrali in se družimo ter se znamo poveseliti. Povedal je, da se na različne načine trudi, da se za invalide izboljšujejo pogoji dela in življenja. Zakoni se nenehno spreminjajo, žal ne v dobro šibkejših in invalidov.

Naša glasbenika nista bila nič utrujena, neumorno sta igrala, mi pa peli in plesali. A brez Golice ni naše veselice, pravima z Ivanom Štuklekom, ki sva se ob teh lepih zvokih tudi zavrtela. Ples z g. Štuklekom je velika čast, saj jih šteje več kot 80.

 

Športne igre, obisk gostov in županov, ples, petje, okusna hrana, dobra pijača so nam današnji dan naredili čaroben in nepozaben. Stkala so se prijateljstva, ki jih bomo negovali še naprej.

Hvala vam, spoštovani člani, gostje, župani, predsedniki društev in ZDIS. Hvala organizacijski ekipi, Poloni, Denisu, Gorazdu, Jožu, Katici, Zdenku, Dragu, Marjeti in vsem, ki so pomagali s svojim delom graditi mozaik sreče, mozaik nepozabnega športnega druženja na Lopati. Šport krepi telo in dušo in prav to je naš osnovni namen, ko se srečamo.

 

Tekst in foto: Dragica Mirnik

 

 

Oglejte si tudi