Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Vojniški vinogradniki na VIII. pohodu od kleti do kleti

Vojniški vinogradniki smo se 27. avgusta 2016 podali na svoj osmi pohod od kleti do kleti že v avgustu. Lepo sončno jutro je obetalo številno udeležbo in veliko dobre volje. Tokratna pot nas je vodila po Šmartnem v Rožni dolini.
Na zbirališču nas je pozdravil predsednik društva, nato pa smo se vinogradniki odpravili po začrtani poti. Najprej do Benedikta Podergajsa, Martina Razgorška, Martina Brežnika, Ivana Muzlja, Jožefe Razgoršek, Mitje Dimca in Janka Jezernika, kjer je bil cilj pohoda.


Pohod je potekal po predvidenem načrtu, ki ga je pripravil Miran Kovač. Gostitelji so se povsod izkazali z odlično kapljico in postrežbo. Vsak je dodal nekaj svojega in pohodniki so seveda opazovali različne načine obdelovanja vinogradov. Opazili so lahko velike razlike pri obiranju zalistnikov, osončevanja grozdja, zaščite pred pticami in točo. Povsod pa so bili priča spomladanske pozebe in toče. Navdušeni smo bili nad čudovito pokrajino Šmartnega v Rožni dolini.


Po zaključku smo se pohodniki pri Jezernikovih oz. po domače pri Dobjek dobre volje in polni vtisov vrnili na svoje domove z željo, da se naslednje leto zopet odpravimo na obisk skrbnih in prijaznih vinogradnikov.

 

Tekst in foto: Roman Gračner

 

 

Oglejte si tudi