Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Vojniški vinogradniki se veselijo uspešnega dela v letu 2016

To so složno ugotavljali vsi prisotni na dobro obiskanem občnem zboru. V svoji statistiki opravljenega dela, ki so jo razdelili na strokovni ter družabni del – sodelovanje, so imeli kaj zapisati. Veseli in ponosni so, da so vseh 24 točk programa dosledno izvedli. Letos so programu dodali še sodelovanje na Božičnem Vojniku ter uspelo licitacijo krač na god sv.

Antona pred cerkvijo sv. Jerneja v Vojniku.

 

Posebej so ponosni, da jih 161 prinesenih vzorcev uvršča med 54 društvi vinorodne dežele Podravje na presenetljivo 2. mesto. Množičnost prinaša tudi kakovost, kar potrjuje 92 zlatih in 43 srebrnih priznanj. Na mednarodnem ocenjevanju vin na Radgonskem sejmu se je predsednik Mirko Krašovec spet »okitil« z zlato medaljo, kar ni več slučajno. Čestitamo! Skrbno delo vinogradnika – kletarja je kljub spomladanski pozebi, toči, rastlinskim boleznim bogato nagrajeno.

 

Brez znanja ni uspeha, zato se člani pridno izobražujejo; predavanja zimska rez, zelena dela, priprava na trgatev, kletarski večer, zaščita vinske trte, pohod od kleti do kleti z udeležbo vrhunskih strokovnjakov so stalnica društvenega delovanja. Hvaležni so članom, ki so omogočili prikaze na terenu, odprli svoje kleti in srca ter udeležence vedno bogato pogostili.

Vse javne društvene prireditve, vinska trgatev, martinovanje, posebej pa praznik vina, kruha in salam v športni dvorani, so bile lepo organizirane in dobro obiskane. Verjetno je bila najbolj zanimiva ureditev jaslic na Božičnem Vojniku. Postavitev jaslic v vinogradniškem stilu – jaslice, postavljene v velik vinski sod, smreka pa okrašena z vinskimi kozarci – je pri številnih obiskovalcih sigurno našla svoj odmev.

Občni zbor je priložnost tudi za pohvale in zahvale. Teh tudi od prisotnih gostov res ni manjkalo. Društvo se ponaša s stalno pripravljenostjo po sodelovanju. Novinarji časopisov Novi tednik-Radio Celje, Celjan, Večer ter priljubljeno domače Ogledalo so tudi letos obširno poročali o delu društva. Naj gre dober glas v deveto vas!

V prijetnem ambientu Gostilne Medved v Škofja vas se je druženje ob zvokih glasbenika Sandija Petreja razvilo v lep družaben dogodek.

Seveda pa vinogradniki ne mirujejo ter že vabijo na predavanje o varstvu rastlin ter na ocenjevanje vin in salam z zbiranjem vzorcev 20. aprila 2017 v društveni kleti od 18. do 20. ure.

Z velikim veseljem sodelavci KZ Vojnik, poleg Tuša v Vojniku, vpisujejo nove člane. Končajmo ta zapis z društvenim sloganom: »Pij malo, pij dobro!«

Tekst: Pavle Leskovar
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi