Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

V Novi Cerkvi so ustanovili mladinsko društvo

Mladi, kreativni in veseli krajani Nove Cerkve so že nekaj časa kovali idejo, da bi tudi sami ustanovili mladinsko društvo
Večkrat je bilo namreč slišati, da organiziranih mladih Novocrkolanov nikjer ni, kar pa je seveda izkrivljeno mnenje, kateremu so hoteli in uspeli nasprotovati pobudniki Mladinskega društva Nova Cerkev.

 

V začetku novembra  so resno stopili skupaj in razširili idejo o ustanovitvi društva med svojimi prijatelji in znanci po kraju. Pobudniki so sestavili predlog statuta in okviren plan dela ter ga podali svojim prijateljem v pregled in potrditev. Ko se je zbrala ožja delovna ekipa, pa je bil sklican ustanovni zbor, ki se je zgodil 2. 11. 2012 v službenih prostorih Krajevne skupnosti Nova Cerkev. Za predsednico Mladinskega društva je bila izvoljena pobudnica Natalija Hudin, kateri pa bo vneto in prijateljsko pomagal Izvršni odbor in seveda Občni zbor, ki bo sproti in redno prinašal ideje, nasvete in dobro voljo.

 

Mladi Novocrkolani so si zadali obširen plan delovanja: od zabavnih, kuturnih, športnih in dobrodelnih dejavnosti do izobraževalnih večerov in vsestranske pomoči svojim sovrstnikom in starejšim krajanom. Tako želijo pripomoči tudi k ugledu kraja in priskočiti na pomoč drugim dejavnim društvom v kraju.

V dobrem mesecu dni delovanja so organizirali pokušino vin ob prazniku sv. Martina, dobrodelno akcijo zbiranja sladkarij za socialno ogrožene otroke z naslovom Košarica dobrot Mladinskega društva Nova Cerkev, sankanje ter številne družabne večere. Dogodki so minili v prijetnem in prijateljskem vzdušju ob zaigrani in zapeti pesmi, kajti med svojimi člani društvo šteje dobre pevce, harmonikarje in kitariste. V prihodnjih dneh bodo imeli praznični družabni večer z obdarovanjem, na začetku novega leta pa se bo zbral Občni zbor in sprejel nove sklepe o dejavnostih za v prihodnje.

Vsem dobrim krajanom se zahvaljujemo za napotke ter seveda naši lokalni skupnosti za podporo in pomoč.

 

Natalija Hudin,

Mladinsko društvo Nova Cerkev

Oglejte si tudi