Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

V KUD France Prešeren smo aktivni

Za Moški pevski zbor France Prešeren Vojnik je bilo preteklo obdobje zelo delovno. Med pevskimi počitnicami smo kar trikrat nastopili v hribih. Na Veliki planini smo pri sveti maši peli 15. avgusta. Zbralo se je več tisoč ljudi in ocenjujemo, da je pri maši in petju sodelovalo več kot 1500 ljudi. Vzdušje je bilo čudovito, k temu pa je pripomoglo tudi vreme. Naša pesem je odmevala tudi ob poti in bližnjem Domžalskem domu, zadovoljne so bile naše boljše polovice, ki so nas tokrat spremljale.

V četrtek, 8. septembra, smo zapeli pri maši na Menini planini. Pašna skupnost ima ta dan zaključek paše in zbralo se je precejšnje število domačinov, katerih živina se pase na Menini planini. Mašo je daroval Ivan Šumljak, ki je več kot leto služboval v Vojniku, zdaj pa je župnik v Gornjem Gradu. Maši je sledila pogostitev in naša pesem je med domačini poskrbela za prijetno vzdušje in v novo urejenem planinskem domu je odmevala skupna pesem.

V nedeljo, 9. oktobra, nas je pot spet zanesla proti Logarski dolini, kjer smo na posebno povabilo zapeli v cerkvici pri vhodu v Logarsko dolino. Navdušeni domačini, ki so napolnili cerkev kljub slabemu vremenu, so nas prepričali, da je tudi po maši še odmevala, tako v cerkvi kot izven nje, naša pesem. Zaključili smo v planšariji Logarski kot, kjer smo skupaj z domačini napravili prijeten zaključek dneva.

Tako smo v jeseni »korajžno« začeli novo sezono in že tudi dvakrat nastopili: na koncertu Marijinih pesmi v cerkvi Device Marije na hribu in na občinskem prazniku.

 

Tekst in foto: Beno Podergajs

Oglejte si tudi