Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Uspešno leto vojniških upokojencev

Prizadevni predsednik društva Ivan Robačer neguje lepo več kot desetletno navado. Ob izteku leta povabi vse odbornike društva na družabni sestanek, kjer ocenijo delo društva v preteklem obdobju.

Tudi letos je bilo tako. Pregledali so aktivnosti društva ter ugotovili, da že daljše obdobje število presega 1000 članov. To je v današnjem času izjemna prednost, saj ni odpadla nobena aktivnost programa, vsi izleti so bili izvedeni … To lahko pomeni, da ljudje – člani društvu zaupajo oziroma jim je program všeč.

 

Letos je društvo izvedlo tudi tri večje projekte:

 

  1. Volilni občni zbor. Upravni odbor in predsednik so bili izvoljeni brez glasu proti. Večina je nastopila že tretji ali celo četrti mandat. »Dobrega konja se ne menja.«
  2. Izdali so zbornik ob 60-letnici delovanja društva. Za njih je bil to zelo zahteven projekt. Redka so društva, ki jim to uspe, Vojničanom pa že celo tretjič!
  3. Dostojno so proslavili 60-letnico ob prisotnosti visokih gostov v dvorani in šotoru.

 

Njihovo delo so opazili tudi drugi. Poleg ostalih priznanj so najbolj ponosni na priznanja KS Vojnik ter na dva županova nagrajenca. Delo društva je bilo opisano v dnevnem časopisju, spletu ter reviji Vzajemnost.

 

Na srečanju so bili skoraj 100 % prisotni odborniki, ki pokrivajo KS Vojnik, Nova Cerkev in Frankolovo. Po uradnem delu se je ob kozarčku dobrega vina oglasila harmonika in zadonela lepa slovenska pesem kot vedno, ko se družijo vojniški upokojenci. Pisec teh vrstic z veseljem zapiše, da je imel vtis, da je majhna zamera že pozabljena.

 

Upokojenski pevski zbor – ponos društva rad zapoje: KDO BI VESELO NE PREPEVAL, KDO NE PEL, SAMO DA BOG NAM ZDRAVJA DA, ZDRAVJA DA!

 

 

Podpredsednik društva:

Pavle Leskovar                                             

 

Oglejte si tudi