Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Upokojenci smo martinovali

Letošnje martinovanje je bilo v prvem delu v znamenju organiziranega druženja Vinogradniško-vinarskega društva Vojnik. Druženja pod šotorom se je udeležilo več kot 90 naših članov. Vinarji so nas letos prijetno presenetili s svojo prijaznostjo in ponudbo. Za popotnico smo od njih dobili še steklenico. 

 

Drugi del letošnjega martinovanja se je nadaljevalo v Slovenskih Konjicah, kjer so nam Vaške pevke iz Socke za začetek zapele nekaj pesmi, nadaljevale so s skečem, ki nas je opomnil na to, da ni dobro pregloboko gledati v kozarec. Rudi in Herman sta raztegnila svoja meha in nam zaigrala nekaj lepih viž in takoj so nas zasrbele pete. Izbrali smo si tudi svojo vinsko kraljico. Lento in krono si je letos prislužila Martina.

 

Spomnili smo se letos preminulega krajana Draga Medveda, novinarja, publicista, vinskega viteza, pisatelja in pesnika. Naša Tatjana je pripravila čudovit recital dveh njegovih pesmi o vinu.

 

Letošnje martinovanje si bo zapomnil tudi naš avtobusni prevoznik, ki je moral čakati na člane, da jih odpelje domov, saj se jim ni nikamor mudilo.

 
Tekst in foto: Marijan Kajzba

Oglejte si tudi