Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Strelsko tekmovanje na čast krajevnega praznika

Dvaindvajsetega junija 2014 smo organizirali tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško.
Na čast praznovanja KS Vojnik smo člani Strelskega društva bratov Dobrotinškov Vojnik priredili strelsko tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško med sosednjimi društvi. Tekmovanje je potekalo kot lansko leto tudi letos v okviru »MK liga SOSEDNJIH DRUŠTEV 2014«, in sicer 4. kolo na strelišču v Doliču. Z izdatno pomočjo KS Vojnik smo zagotovili vse potrebno za izvedbo (pokali, kolajne, hrana in pijača). Na tem mestu se zahvaljujem celotni ekipi krajevne skupnosti, posebej pa še gospe Lidiji Jazbinšek Eler in gospe Irmi Blazinšek. Brez njiju bi bila za naše društvo organizacija tekmovanja prevelik zalogaj – vsaj glede na finančno stanje. Vsekakor je lepo, da tudi naše društvo prispeva k obeleženju krajevnega praznika. Upajmo, da bo tudi drugo leto, ne glede na izide volitev, praznovanje tako kakovostno kot do sedaj – z razumevanjem in podporo voditeljev KS.

Streljali smo v petih skupinah po osem strelcev v treh starostnih kategorijah: člani in članice do 50 let, veterani od 50 do 60 let in superveterani nad 60 let. Sodelovale so ekipe Vojnika, Celja, Doliča, Slovenskih Konjic, Zreč, Špitaliča in Šoštanja. Nekatera društva so imela celo dve ekipi ali tri (tudi mi).

 

Podelili smo pokale za prva tri mesta:

 

1. mesto: SD Celje (539 krogov),

2. mesto: SD Dolič (519 krogov),

3. mesto: SD Slovenske Konjice (508 krogov).

 

Kolajne smo podelili po naslednjem vrstnem redu:

 

Člani do 50 let:

1. mesto: Martin Fevžer iz SD Slovenske Konjice (183 krogov),

2. mesto: Špela Rutnik iz SD Dolič (176 krogov),

3. mesto: Matej Keber iz SD Slovenske Konjice (170 krogov).

 

Veterani od 50 do 60 let:

1. mesto: Slavko Frece iz SD Celje (187 krogov),

2. mesto: Drago Guček iz SD Celje (177 krogov),

3. mesto: Milan Hrovat iz SD Dolič (175 krogov).

 

Superveterani nad 60 let:

1. mesto: Viktor Slatinek iz SD Dolič (176 krogov),

2. mesto: Jože Jeram iz SD Celje (175 krogov),

3. mesto: Cveto Žgajner iz SD Celje (163 krogov).

 

Ekipa Vojnik II v sestavi Jernej Obad (153 krogov), Miroslav Trnovšek (156 krogov) in Franc Lebič (163 krogov) je osvojila peto mesto med desetimi ekipami.

 

Vsem članom SD bratov Dobrotinškov, ki so kakor koli prispevali k realizaciji tekme, se iskreno zahvaljujem in jih prosim za pomoč tudi 6. septembra 2014, ko bomo priredili strelsko tekmovanje v streljanju z zračno puško na domačem strelišču v čast in spomin 60-letnice poimenovanja našega strelskega društva po bratih Dobrotinšek, ki so dali življenja v drugi svetovni vojni prav zaradi članstva v takratni strelski družini – ustreljeni so bili kot talci v Celju. Ne bomo jih pozabili, želimo jih počastiti. To tekmovanje bo memorial bratov Dobrotinškov in upajmo, da ob zadovoljivem zanimanju zanj srečanje postane tradicionalno. Verjetno bomo podelili tudi prehodni pokal najboljši ekipi, kar pa še ni dokončno dogovorjeno.

 

Ob tem se moram zahvaliti tudi Katarini Brežnik in Majdi Brežnik, ki že drugo leto skrbita, da mi in naši gostje ne trpimo pomanjkanja hrane ali pijače (čeprav nista članici društva). Iskreno se jima zahvaljujemo.

 

Kot vsakokrat tudi sedaj vabim vse, ki imate veselje in voljo do streljanja z zračnim orožjem, da se nam pridružite vsak ponedeljek od 19.00 do 20.30. Lepo vabljeni!

 

Franc Lebič, predsednik SD bratov Dobrotinškov Vojnik

 

Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi