Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Socka poje, pleše in igra 2014

Tradicionalna prireditev Kulturnega društva Socka v graščini Socka
Kulturno društvo Socka je zadnjo nedeljo v juniju organiziralo tradicionalno prireditev Socka poje, pleše in igra. Peli, plesali in igrali so člani domačega kulturnega društva, naši najmlajši in povabljeni gostje.

Kljub obnovitvenim delom, ki potekajo v graščini, nam je novi lastnik graščine Socka gospod Jože Resman omogočil izvedbo tradicionalne prireditve na graščinskem dvorišču. Imeli smo tudi srečo z vremenom. Bilo je sončno in graščinsko dvorišče je bilo polno obiskovalcev.

 

Na začetku so nastopili naši najmlajši iz vrtca in šole v Socki. Pripravili so prisrčen nastop z ljudskimi pesmimi in plesi. Svoje delo v Kulturnem društvu Socka so predstavili člani etno skupine Vrajeva peč in ljudski pevci. Folklorna skupina pa je nastopila z novim spletom ljudskih pesmi in plesov »Vasovalec«, naučila se ga je pod vodstvom avtorice spleta gospe Marice Pasarič.

 

Program so popestrili naši prijatelji: vokalna skupina Cvet, ljudske pevke DU Vojnik, mladi ansambel Smeh iz Šoštanja in Bučenski Ramplači z Bučke na Dolenjskem, ki so na ta način vrnili nastop naši Vrajevi peči. Program je povezoval priznani dolenjski humorist Darko Povše.

 

Člani Kulturnega društva Socka se dobro zavedamo, da naše društvo sploh ne bi obstajalo brez gospe Ivanke Koprivnik. Iskreno se ji želimo zahvaliti za pomoč pri organizaciji naše letne prireditve Socka poje, pleše in igra. Odziv je bil tako od sodelujočih kot obiskovalcev pozitiven in veseli smo, da smo z njeno pomočjo prisotnim spet pričarali nepozabno popoldne. Prav tako sta njen trud in požrtvovalno delo tista, brez katerih naše društvo ne bi delovalo že 17 let. Kljub vzponom in padcem vedno z upanjem zre v prihodnost in si prizadeva za boljši jutri. Ne glede na to, da je letošnje leto zaupala svoje vodstvo mlajšim, bo vedno ostala duhovni vodja našega društva.


Vsem, ki so sodelovali in pomagali pri uspešni izvedbi prireditve, se v imenu KD Socka prisrčno zahvaljujemo!

 

Jožica Kotnik

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi