Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Regijska gasilska sveta maša v Vojniku

V nedeljo, 7. maja 2017, je v Vojniku potekala slovesna gasilska maša, ki jo je že šestindvajsetič organiziralo PGD Vojnik.
Letošnje leto so se je udeležili tudi predstavniki GZ Slovenije, GZ Celje, Laško, Zreče-Vitanje, Šmarje, Šentjur, Slovenske Konjice ter člani domačih in sosednjih društev. Vsako leto sodeluje tudi PGD Dragomlja vas iz GZ Metlika, ki je pobrateno s PGD Vojnik. Tako je bilo prisotnih 135 uniformiranih gasilcev, ki so se zbrali na športnem igrišču in v sprevodu v spremstvu Godbe na pihala Nova Cerkev odšli v cerkev svetega Jerneja. Čeprav je v Vojniku tudi podružnična cerkev svetega Florjana, je bila slovesna maša v župnijski cerkvi, ker je dovolj velika, da je poleg gasilcev sprejela vse navzoče. Sveto mašo je opravil domači župnik Anton Perger, ki je poudaril pomembno vlogo gasilcev v vsakdanjem življenju, saj z ljubeznijo pomagajo bližnjemu v nesreči. Pri maši so sodelovali člani različnih društev. Slovesnost so polepšali pevci Moškega pevskega zbora KUD France Prešeren Vojnik.


Na zaključku sta vse prisotne pozdravila župan Občine Vojnik Branko Petre  in predsednik GZ Vojnik-Dobrna Benedikt Podergajs. Druženje po sveti maši se je ob golažu in sladkih dobrotah nadaljevalo v Domu svetega Jerneja. PGD Vojnik se zahvaljuje vsem gasilkam in ostalim ženam, ki so spekle veliko dobrega peciva za pogostitev.

 

Tekst: Milena Jurgec

Foto: Aleš Mlinar

 

Oglejte si tudi