Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Občni zbor Čebelarskega društva Vojnik

V nedeljo, 18. januarja 2015, so člani Čebelarskega društva Vojnik organizirali že tradicionalni letni občni zbor v prostorih gostišča Turist na Frankolovem. Prišlo je več kot 70 članov društva in lepo število povabljenih gostov.
Na občnem zboru smo ocenili delovanje društva v preteklem letu. Svoja poročila o delu društva so podali predsednik, blagajnik, nadzorni odbor in Katarina Krajnc, nova mentorica čebelarskih krožkov.

 

V letu 2014 je treba izpostaviti predvsem uspešno izvedbo teoretičnega in praktičnega tečaja čebelarjev začetnikov, številna predavanj čez leto, udeležbo na tekmovanju mladih čebelarjev, uspešne izvedbe delovnih akcij društva, izvedbo dneva odprtih vrat Čebelarskega društva Vojnik v sodelovanju z Lovsko družino Vojnik, organizacijo jesenskega izleta na temo apiterapije, vseslovenski zajtrk v vrtcih in osnovnih šolah ter povečanje članstva v društvu. Z začetkom šolskega leta 2014/2015 je začela z delom tudi nova mentorica čebelarskih krožkov – izkazala se je za dobro izbiro. V decembru je občina Vojnik prejela priznanje za čebelam prijazno občino na razpisu Čebelarske zveze Slovenije. Osvojila je drugo mesto. Upamo, da smo k temu v dobršni meri pripomogli čebelarji s svojim prizadevnim delom.

 

Zastavili smo si tudi nove cilje in smernice za delovanje v letu 2015, ki bo, upajmo, bolj medeno, kot je bilo prejšnje. Ugotovili smo, da bo treba okrepiti delovanje na področju pospeševanja čebelarstva za dobrobit povečanja staleža čebeljih družin, čebelarjev, Čebelarske zveze Slovenije ter osveščanja vojniških občanov in občank glede čebelarstva. V tej smeri smo si na občnem zboru zastavili in predstavili tudi nekaj projektov za to leto.

 

Zahvaljujemo se vsem gostom, ki so se udeležili občnega zbora, upravnemu odboru in posameznikom za pripravljena izčrpna poročila, predsedniku, županu in vsem ostalim govornikom, mladi glasbenici za odigranega »Čebelarja« na diatonični harmoniki, patru Branku Cestniku, ki si je kljub delu vzel čas za druženje z nami, vsem donatorjem peciva, pijač in ne nazadnje našemu gostitelju Franciju Kralju, vodji kuhinje in natakaricam za izjemno kulinarično pogostitev s postrežbo na visokem nivoju.

 

Uroš Kovše 

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi