Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Prosvetno društvo A. Bezenšek na »sistematskem pregledu«

Društva morajo po izteku poslovnega leta, enako kot vse druge pravne osebe, opraviti redni letni obračun poslovanja. V ta namen pripravijo vsa poročila o svojem delovanju in z njimi na občnih zborih seznanijo celotno članstvo.
Z nekoliko metaforičnega opisa bi lahko delovanje društva opisali kot človeški organizem. Potemtakem je Prosvetno društvo Anton Bezenšek Frankolovo konec januarja 2012 opravilo redni sistematski pregled. Izvršni odbor je glava, ki vodi in usmerja celotno dejavnost tega kulturnega telesa. Pljuča se za osnovno dihanje napajajo iz občinske blagajne, velik delež evrske in materialne hrane pa za njegov skelet (moški zbor) in vse druge organe telesa (dve vokalni skupini in vse nepevske aktivnosti) zagotavljajo tudi njegovi donatorji. Nekaj potrebne hrane si z lastnimi rokami (članstvo) pridela telo samo.

 

Tokratni pregled je celotni organizem uspešno opravil. Zadovoljivo je, da za zdaj pri njem še ni bilo zaznanih hujših motenj dihanja in hranjenja, čeprav se je doziranje enega in drugega zmanjšalo. Preventivno je že pri snovanju letnega načrta dela upošteval delovanje nalezljive krizne bakterije, ki zajeda finance v vseh sferah poslovnega in zasebnega življenja in zato mu je uspelo realizirati vse načrtovane aktivnosti. Razen tega, da včasih že čuti malenkostne tegobe staranja, resnejših obolenj pri pregledu ni bilo opaziti. Kot vsa druga tovrstna telesa, tudi to občasno zaznava manjše prebavne motnje, ki praviloma minejo same od sebe. Kljub temu je bilo ugotovljeno, da celotno telo povezuje veselje do ljubiteljske kulture, deluje dobro in usklajeno ter svojo kondicijo vzdržuje na zadovoljivi ravni. Tudi škodljivih virusov na srečo ne vsebuje, dobro pa bi bilo upoštevati priporočilo, da z rezervo, ki jo še ima, svoje dejavnosti nekoliko izboljša in obogati.

 

Izvid pregleda je torej brez večjih posebnosti, splošna anamneza organizma je zdrava. In prav tega si želi tudi v prihodnje, saj bo njegov skelet čez dve leti praznoval 40. rojstni dan.

 

                                                                                                          Sonja Jakop

Oglejte si tudi