Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Prenovljeno strelišče SD bratov Dobrotinškov Vojnik

Z lastno močjo in nekaj denarja, ki ga je prispevala vojniška občina, smo prenovili strelišče.

V mesecu aprilu in maju smo strelci pristopili k prenovi strelišča, ki je bilo v slabem stanju – predvsem zaradi puščanja strehe na objektu Društva upokojencev Vojnik (to nam velikodušno daje prostor za delovanje). Ker je streha zdaj obnovljena, smo si tudi sami lahko uredili prostore. Nekaj pomoči smo bili deležni od občine Vojnik; sicer ne v višini, kot bi si želeli, vendar se za pomoč vseeno iskreno zahvaljujemo.

 

Prav je, da omenim, da imajo vsi, ki bi nam lahko priskočili na pomoč, nekako mačehovski odnos do društva, ki bo drugo leto praznovalo 80‑letnico ustanovitve. To je društvo, ki je bilo ustanovljeno za usposabljanje domoljubno mislečih ljudi za obrambo takratne države (ne moremo trditi, da nam nikoli več ne bo potrebno to znanje); društvo, za katerega so nekateri dali življenje, zdaj pa je težko pridobiti ali dati nekaj denarja za njegov nadaljnji obstoj, čeprav imamo polna usta ukvarjanja z zgodovinskimi dogodki. Ko pa prosimo za denar, pride do nešteto ovir.

 

Na tem mestu lepo vabim vse, ki ste zainteresirani za streljanje z zračno puško (morda tudi z malokalibrsko), da se nam pridružite, kajti že s plačilom članarine nam boste precej pomagali. Sprejeli vas bomo vsak ponedeljek od 19.00 do 20.30. Pridite, ste dobrodošli med nami!

Prav tako prosim člane, ki še niste poravnali članarine, da to storite, saj smo v nezavidljivem finančnem položaju. Obračam se tudi na vse druge, ki vam je do tega, da strelsko društvo še naprej obstane – prispevajte po svojih močeh k njegovemu delovanju.

Nazadnje se še iskreno zahvaljujem našemu tehničnemu vodji strelišča Branku Brežniku za vse delo, ki ga je opravil, saj brez njega strelišče ne bi dobilo nove podobe. Člani se bomo še naprej trudili (vsaj nekateri), da bomo častno predstavljali in zastopali vojniško občino, kjer koli bomo tekmovali.

                                              

Franc Lebič, predsednik SD bratov Dobrotinškov Vojnik

 

 

Oglejte si tudi