Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Z društvom Dobra volja na pohod

V soboto, 9.11.2013, smo se 33 pohodnikov, z društvom Dobra volja iz Pristave pri Vojniku, z avtobusom odpravili proti Litiji. Vsi smo imeli isti cilj. Prehoditi 21 km dolgo Levstikovo pot od Litije do Čateža.

Vremenska napoved sicer ni bila najbolj ugodna, a tudi ta nam ni preprečila, da bi izpolnili naš zadani cilj. Res so nas že na poti z avtobusom dežne kaplje in črni oblaki skušali prestrašiti, a zaman. Okoli 8. ure smo prispeli na start in se z obilo dobre volje in optimizma odpravili na pot. Nahrbtniki, dobra volja in dežniki so bili naši spremljevalci, a slednjih nismo potrebovali prav dosti.

Med potjo nas je pozdravljalo tudi sonce, prijetne temperature pa so pripomogle, da je bila pot še bolj prijetna. Pot je potekala po slikovitih dolenjskih gričih.  Na vsak kilometer  pohodnik lahko vidi, koliko mu je še ostalo do cilja. Pot je opremljena tudi z 80 tablami, na katerih si lahko prek odlomkov preberete celoten izvirni potopis Frana Levstika. Prijazni domačini so med potjo ponujali razne dobrote in seveda žlahtno kapljico. Prvi naši pohodniku so že po slabih petih urah prispeli na cilj v Čatež, tisti, ki smo se na poti tudi dodobra poveselili,  pa v dobrih šestih. Na cilju smo imeli vsi enake misli. Bilo je lepo in nepozabno.

Ob vrnitvi v Pristavo nas je čakal še okusen golaž, ki so nam ga pripravili naši člani Društva dobra volja. Strnili smo svoje misli in prijetna doživetja in sklenili, da se drugo leto zopet odpravimo na že 28. pohod po Levstikovi poti od Litije do Čateža.

 

Nina Zmrzljak

Oglejte si tudi