Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Pohod na Menino planino

Življenje je kot reka, polna miline, čistine, a včasih ... Ne dovolimo si, da nas ovinki ponesejo v brzice, iz katerih še dobri plavalci ne najdejo poti. Poiščimo reko biserov in poslušajmo njeno žuborenje, plavajmo kot najmirnejša reka ...
Živimo za danes, naredimo si trenutke lepe in nepozabne.

 

Tako smo se z manjšo skupino članov oz. pohodnikov odločili, da vzamemo palice in se odpeljemo na pohod. Podali smo se na Menino planino. Že na prvi postojanki smo srečali veliko prijateljev in kmalu ugotovili, da se na Menini pripravlja slavje. Dan borcev – praznik, ki ga ne bi nihče smel pozabiti. Pokramljali smo s prijatelji in bili prisotni na proslavi. Razlegala se je lepa slovenska pesem in zvrstili so se govorci. Pozdrav in govor župana nam je segel globoko v srce in ob aplavzu so se marsikomu zalesketale solze v očeh.

 

Naša skupina je pot nadaljevala po mehkih travnatih tleh in imeli smo priložnost opazovati različne zdravilne rastline. Ob pogovoru in druženju s prijatelji ter obujanju spominov se je dan kar prehitro prevesil v večer, ko smo se prijetno utrujeni in polni lepih spominov vračali v dolino oz. proti domu. Presrečni smo bili, da smo tudi sami obeležili praznik, se razvedrili in »razmigali«. Premagali smo ovinke, tako so se biseri veselja, zadovoljstva in prijateljstva razmnožili.


Dragica Mirnik Amon

 

 

Oglejte si tudi