Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 17.01.2017

oblačno
Ponoči in jutri bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji padavin ne bo, drugod bo občasno snežilo. Več padavin bo v južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -8, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj C.
-4°C | -1°C
sreda, 18.01.2017
-12°C | -1°C
četrtek, 19.01.2017
-14°C | -1°C
petek, 20.01.2017
-18°C | 0°C
Opozorila
Ponedeljek, 16.1.2017 ob 18h
Zvečer se bo burja krepila in v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujemo v torek in sredo, ko bo v sunkih dosegala hitrost okoli 140 km/h.
-4°C
-1°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del...


DRUŠTVA

| |
14.01.2012      10:31
A A

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del


Člani vinogradniškega društva smo se v januarju letos udeležili še praktičnega dela usposabljanja priprave, izdelave in pravilnega sušenja suhomesnatih izdelkov, predvsem salam.


Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Deli:

Na domačiji Križnik Vinka iz Trobnega Dola pri Laškem, ki nam je pred dnevi podal teoretični del, nam je tokrat odprl vrata vseh svojih delovnih prostorov, v katerih se odvija proces vseh treh postopkov izdelovanja salam.  Z zanimanjem smo prisluhnili njegovim besedam, bilo pa je tudi kaj videti. V primarni pridelavi in obdelavi surovega mesa smo videli, da je meso prve kakovosti in da le ta zagotavlja tudi kakovosten končni izdelek. 

 

V nadaljevanju nam je pokazal in razložil postopek izdelave salam in klobas vse do vrat dimnice, kjer se izdelki dimijo in potem obesijo za sušenje. Potem pa nas je peljal v prostore, kjer izdelki zorijo. Bilo je kaj videti, to pa je bil povod, da so se nam oglasili tudi želodci.

 

Med malico smo mu zastavljali vprašanja, na katera nam je odgovarjal, izmenjali pa smo tudi izkušnje in ugotavljali kje grešimo pri izdelavi domačih salam v posameznih fazah postopkov. Njegova gostoljubnost in pripravljenost svetovati nas je očarala še posebej, ko nam je za popotnico naložil salamo velikanko, za vsa usta vinarskega društva Vojnik.

 

Jurij Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 113
Izšla: 08.12.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
16.01.2017
Danes ni dogodkov.
19.01.2017 | Ostalo
Predavanje Karla Gržana
20.01.2017 | Šport
KOŠARKARSKA TEKMA
25.01.2017 | Ostalo
Delavnica Repair Cafe
25.01.2017 | Tečaji in delavnice
DELAVNICA: KAKO DOBITI SLUŽBO
17.01.2017 | Ostalo
Delavnica "Fotografiranje dodatkov"
19.01.2017 | Ostalo
Predavanje Karla Gržana
20.01.2017 | Šport
KOŠARKARSKA TEKMA
25.01.2017 | Ostalo
Delavnica Repair Cafe
25.01.2017 | Tečaji in delavnice
DELAVNICA: KAKO DOBITI SLUŽBO

Bodite prvi pri oddaji mnenja.