Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 09.12.2016

jasno
Danes bo pretežno jasno. V višje ležečih krajih bo pihal zahodni veter. Ob morju in po nižinah Primorske se bosta pojavljali megla in nizka oblačnost, nekaj megle pa bo zjutraj in dopoldne tudi po neprevetrenih kotlinah osrednje in severne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, v krajih z meglo okoli 4 stopinje C.
-5°C | 10°C
sobota, 10.12.2016
-8°C | 12°C
nedelja, 11.12.2016
-6°C | 11°C
ponedeljek, 12.12.2016
-2°C | 10°C
torek, 13.12.2016
-2°C | 4°C
Opozorila
Petek, 9.12.2016 ob 7h
Dodatnega opozorila ni.
-5°C
10°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del...


DRUŠTVA

| |
14.01.2012      10:31
A A

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del


Člani vinogradniškega društva smo se v januarju letos udeležili še praktičnega dela usposabljanja priprave, izdelave in pravilnega sušenja suhomesnatih izdelkov, predvsem salam.


Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Deli:

Na domačiji Križnik Vinka iz Trobnega Dola pri Laškem, ki nam je pred dnevi podal teoretični del, nam je tokrat odprl vrata vseh svojih delovnih prostorov, v katerih se odvija proces vseh treh postopkov izdelovanja salam.  Z zanimanjem smo prisluhnili njegovim besedam, bilo pa je tudi kaj videti. V primarni pridelavi in obdelavi surovega mesa smo videli, da je meso prve kakovosti in da le ta zagotavlja tudi kakovosten končni izdelek. 

 

V nadaljevanju nam je pokazal in razložil postopek izdelave salam in klobas vse do vrat dimnice, kjer se izdelki dimijo in potem obesijo za sušenje. Potem pa nas je peljal v prostore, kjer izdelki zorijo. Bilo je kaj videti, to pa je bil povod, da so se nam oglasili tudi želodci.

 

Med malico smo mu zastavljali vprašanja, na katera nam je odgovarjal, izmenjali pa smo tudi izkušnje in ugotavljali kje grešimo pri izdelavi domačih salam v posameznih fazah postopkov. Njegova gostoljubnost in pripravljenost svetovati nas je očarala še posebej, ko nam je za popotnico naložil salamo velikanko, za vsa usta vinarskega društva Vojnik.

 

Jurij Vovk





0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 113
Izšla: 08.12.2016
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.