Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Planinski kotiček

»Planinstvo je v najširšem pomenu besede dostopno slehernemu. S tem je povezano tudi dejstvo, da je postalo množično. Mikavnost in lepoto naših gora dopolnjujemo s pristnim medsebojnim odnosom, pristnim planinskim vzdušjem. Vzdušje v gorah ustvarjamo z nesebičnim tovarištvom, solidarnostjo tudi v najbolj zahtevnih razmerah, obzirnostjo, skromnostjo in sproščenostjo; skratka med planinci vladata pravo vzajemno sodelovanje in humanizem. V takem vzdušju in sodelovanju smo v minulih letih mnogo postorili. Vedno znova smo poudarjali in potrjevali pomen aktivnosti članov in pestrost dejavnosti. Vemo, da poleg pohodov in izletov naše delo vključuje delo z mladimi, razna izobraževanja in delo na Koči. Raznolikost nalog in del bogati slehernega. Našemu poslanstvu in namenu pa dodano vrednost! Radi se oziramo nazaj! Puščamo sledi, ki bodo zanamcem kažipot dobrega sodelovanja, strpnosti, pomoči in vztrajnosti

 

To so besede Mirka Blazinška, ki je nalogo predsednika PD Vojnik odgovorno predal Ivanu Muzelju. V petek, 20. marca 2015, smo imeli vojniški planinci volilni občni zbor. Svoje delo so po dolgoletnih uspešnih aktivnostih predali novoizvoljenim članom upravnega odbora in vodjem komisij oz. odborov. Tako je UO v novi sestavi: Ivan Muzelj (predsednik), Benedikt Podergajs (podpredsednik), Janja Jelen (tajnica), Danica Kmetec (blagajničarka), Mojca Trobiš (načelnica vodnikov), Tilen Podergajs (načelnik mladinskega odseka), načelnik markacistov pa je ostal Franci Kmetec. Zbor je potrdil še gospodarja Koče pri Tomažu, gospodarja društva, nadzorni odbor, odbor za priznanja in častno razsodišče. Ponovno so pričeli in zaključili z lepo slovensko pesmijo Arclinski fantje, pridružili so se tudi harmonikarji Stanka Mikole. Številni gostje so s čestitkami in pohvalami dodali zahvalo članom UO, posebej še predsedniku.

 

Zaključujem pa z besedami nekdanjega predsednika: »Moder ne postaneš zaradi spominjanja na preteklost, marveč zaradi odgovornosti do prihodnosti! Hvala vam za sodelovanje, hvala za vztrajnost in za vse, kar nam je skupaj uspelo postoriti.« Ja, plodna so bila leta, Mirko – hvala tebi!

 

Spoštovane bralke in bralci vabljeni k ogledu naše spletne strani. Lepo nam jo ureja Srečko Sentočnik. Vabljeni na društvene pohode in izlete, srečanja pri Tomažu in druge prireditve. Najzanimivejša je gotovo pomladanska – tradicionalni pohod na Kunigundo.

 

Želim vam varen korak!

 

Zvonka Grum

Foto: Rajko Sentočnik, ml.

 

 

Oglejte si tudi