Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Pikado malo drugače

Vsak dan, vsak trenutek sta za nas, ki smo obdarjeni z dobrim vidom, lepa, iskriva in mavrična.
Ljudje, ki slabše vidijo ali vidijo le senco, in tisti, ki vidijo le temo, imajo radi dan enako kot noč. Radi imajo vsak svetli trenutek, vsak dan takšen kot je, svetel ali temen.

Za marsikoga je svetloba le pobožna želja, hrepenenje. Tisti, ki ne vidijo od rojstva, natančno ne vedo, kako lep je dan, kako lepa je mavrica, pa vendar vedo, jo znajo opisati in imajo na drugih področjih čut, ki sem ga poimenovala »biser topline«.

Da je druženje med člani sorodnih društev prijetno, smo se že večkrat prepričali. Tokrat sem se s prijaznima predsednikom in tajnico MDSS Celje dogovorila za prijateljsko tekmo v pikadu. Gospod Edi živi v temi. Kadar koli jih obiščem v društvu, me z gospo Vesno prijazno sprejmeta in z veseljem sta sprejela tudi idejo o tekmi pikada. Že ob prihodu smo se počutili kot zelo »pomembni« športniki. Prijazni športniki MDSS so nas pospremili v njihove skupne prostore, športniki MDDI Celje pa smo se radovedno spraševali, kako bo to tekmovanje potekalo. S svojo prisotnostjo sta nas počastila tudi župan Občine Vojnik, g. Brane Petre, in podpredsednik MDDI Celje, g. Brane Delčnjak. Nadeli smo si očala in za trenutek smo bili v polni temi. »Tema, o, hudo! Tema je nepopisno slab občutek.«

Ljudje živijo v temi, zdaj, danes, jutri … mi pa se kdaj pritožujemo nad meglo, nevihto, večerom, senco. Za trenutek smo videli in občutili, kako je, če živiš tam nekje v temi. Ampak temo moraš sprejeti, se naučiti živeti z njo. Pa vendar, ti ljudje so ljudje, ki delijo nasmeh, srečo, so prijazni in zadovoljni, da imajo drug drugega, da se družijo in živijo življenje, ki se jim ponuja.

Njihova prijaznost in gostoljubje sta nepozabna. Da je bilo športno druženje še lepše, je gospod Marjan vzel v roko harmoniko in zaigral, mi pa smo zapeli in zaplesali. Ali lahko pričakujemo še kaj lepšega, še kaj več ta dan? Ne, bilo je prijetno, čustveno, kar je najpomembnejše, toplo in prijateljsko, kot da se poznamo že mnogo let. Hvala, spoštovani gospod Edi, prijazna in požrtvovalna gospa Vesna, hvala, spoštovani športniki, da ste nas sprejeli medse in nam omogočili športni dan preživeti z vami, ki živite življenje, ki se marsikomu zdi nemogoče, vam pa vsakdanje, lepo, neprecenljivo. Hvala vam, dragi in spoštovani prijatelji MDSS Celje.

 

Tekst in foto: Dragica Mirnik

Oglejte si tudi