Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Odlični rezultati odraz uspešnega dela trenerjev SD Vizore

V zimskih mesecih tega leta so se SD Vizore pridružili novi člani: Vid Stepišnik, Enej Faletič in Mai Zakelšek, ki so sprva pod vodstvom trenerja Bogdana Robnika vestno trenirali v telovadnici v Novi Cerkvi, v pomladnih mesecih pa so prve treninge opravili tudi na skakalnicah v Vizorah.
Po zasluženih poletnih počitnicah so se mlajši in starejši skakalci vrnili na skakalnice in nadaljevali treninge ter nadgrajevali pravilno tehniko skokov. V mesecu avgustu so bili skakalci s trenerjema in nekaj starši na pripravah v Planici. Stanovali so v Gozdu Martuljku in se dvakrat dnevno vozili na treninge v Planico, starejši tudi v Beljak. V nadaljevanju jih je čakala naporna poletna skakalna sezona, ki se je zaključila v znamenju zavidljive bere odličnih dosežkov na ravni regijskih in pokalnih tekem, na tekmah Alpe Adria ter državnih prvenstvih.

 

Pokal Alpe Adria

V mesecu juniju so se mlajši člani SD Vizore – Ožbej Vačovnik Kotnik, Enej Faletič, Tiven Grum, Ana Vranc in Špela Mastnak – udeležili prvega tekmovanja za pokal Alpe Adria v Celovcu, kjer so dosegli izvrstne rezultate. V nadaljevanju tekmovanj, v sklopu štirih tekem Alpe Adria (Celovec, Tržič, Žirovnica in Trbiž) sta se jim pridružila še Vid Stepišnik in Mai Zakelšek. V skupnem seštevku so vsak v svoji kategoriji osvojili izvrstne rezultate: Ana Vranc 1. mesto, Špela Mastnak 2. mesto, Ožbej Vačovnik Kotnik 3. mesto in Mai Zakelšek 3. mesto.

Nadaljevanje poletne sezone je za mlajše minilo v znamenju poškodb, saj sta se poškodovala Enej Faletič in Ožbej Vačovnik Kotnik in tako žal za nekaj časa postavila skakalne smuči v kot, okrnjena zasedba pa je nadaljevala s treningi in tekmovanji.

Pod taktirko trenerja Slavca Grma so se pripravljali starejši skakalci (Jernej, David, Martin, Luka, Blaž, Špela in Ana), ki so prav tako poletno sezono zaključili z izjemnimi rezultati, na katere smo lahko upravičeno ponosni, saj odražajo kakovost dela trenerja in vseh skakalcev.

V poletni sezoni so starejši skakalci opravili tudi nekaj tridnevnih priprav v Planici in Beljaku, več tovrstnih priprav pa jim zaradi pomanjkanja denarja ni uspelo uresničiti.

 

Na državnih prvenstvih so skakalci in skakalke dosegli naslednje rezultate:

DP Ihan (cicibani do 9 let): Mai Zakelšek (6 let) 15. mesto

DP Kranj, D 11: Ana Vranc (10 let) 3. mesto

DP Ljubno, D 13: Špela Mastnak 5. mesto

DP Žiri, D 14: Luka Robnik (13 let) 9. mesto, Blaž Potočan (13 let) 19. mesto

DP Žiri, D 15: Timi Zajc (14 let) 1. mesto, Martin Mastnak (14 let) 8. mesto

DP Žiri, EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO, D 15: Timi Zajc, Martin Mastnak, Luka Robnik in Blaž Potočan so osvojili 2. mesto.

DP Kranj, D 16: Timi Zajc (14 let) 1. mesto, Martin Mastnak (14 let) 5. mesto in Blaž Potočan (13 let) 31. mesto

DP Mislinja, mladinci 20 let: Jernej Klarič (19 let), Timi Zajc (14 let), Martin Mastnak (14 let) in najmlajši Luka Robnik (13 let) so na ekipni tekmi zasedli 3. mesto.

Jernej Klarič: 23. mesto

DP Kranj, ČL: David Grm 34. mesto

 

Pokalne tekme

Vizore, pokal Cockta: Ožbej Vačovnik Kotnik 2. mesto, Mai Zakelšek 10. mesto

Sebenje, pokal Cockta, D 14: Luka Robnik 3. mesto, Blaž Potočan 16. mesto

Sebenje, pokal Cockta, D 15: Martin Mastnak 11. mesto

Kisovec, pokal Cockta, D 14: Luka Robnik 6. mesto in Blaž Potočan 17. mesto

Kisovec, pokal Cockta, D 15: Timi Zajc 1. mesto, Martin Mastnak 10. mesto

Mostec, pokal Cockta, D 14: Luka Robnik 4. mesto, Blaž Potočan 14. mesto

Mostec, pokal Cockta, D 15: Timi Zajc 1. mesto, Martin Mastnak 12. mesto

 

Pokal Cockta, Kranj, 21. junij 2014 – ML do 20 let: Jernej Klarič 9. mesto, Janez Lackovič (ČL) 29. mesto, David Grm (ČL) 24. mesto

Pokal Cockta, Kranj, 28. junij 2014 – ML do 20 let: Jernej Klarič 8. mesto

Pokal Cockta, Kranj, 23. avgust 2014 – ML do 20 let: Jernej Klarič 7. mesto, David Grm 22. mesto

Pokal Cockta, Mislinja, 31. avgust 2014 – ML do 20 let: Jernej Klarič 7. mesto, David Grm 13. mesto

 

Regijska tekmovanja

Mislinja, regijski pokal Cockta, D 11: Ana Vranc 2. mesto

Mislinja, regijski pokal Cockta, D 13: Špela Mastnak 1. mesto

Mislinja, regijski pokal Cockta, cicibani do 9 let: Ožbej Vačovnik Kotnik 2. mesto, Mai Zakelšek 8. mesto

Ljubno, regijski pokal Cockta, D 11: Ana Vranc 1. mesto

Ljubno, regijski pokal Cockta, D 13: Špela Mastnak 1. mesto

Ljubno, regijski pokal Cockta, cicibani do 9 let: Mai Zakelšek 5. mesto

Kisovec, regijski pokal Cockta, D 13: Špela Mastnak 1. mesto

Kisovec, regijski pokal Cockta, D 11: Ana Vranc 2. mesto

Kisovec, regijski pokal Cockta, cicibani do 9 let: Mai Zakelšek 5. mesto

 

Ob vseh odličnih rezultatih na domačih tekmovanjih ne smemo pozabiti na vrhunske dosežke Timija Zajca (14 let) na mednarodnih tekmovanjih. Na tekmovanju v Villachu (Avstrija), 13. julija 2014, je dosegel kot najmlajši tekmovalec odlično 6. mesto, s tem je postal edini tekmovalec iz letnika 2000 s točkami na svetu. Na tekmah AC (Alpski pokal, mladinci do 20 let) je kot najmlajši in edini tekmovalec iz letnika 2000 osvojil točke v Evropi. Na tekmi v Tschaggunsu (Avstrija) je namreč dosegel 18. mesto. Trinajstega in štirinajstega septembra je na tekmovanju v Einsiedelnu (Švica) dosegel odlični mesti: 29. in 20. Iskrene čestitke!


Ob koncu poletne sezone je prav, da vsem skakalcem in skakalkam še enkrat iskreno čestitamo za vse dosežene uspehe, trenerjema pa velik poklon in zahvala za napotke, spodbude in marljivo delo z otroki. Ob vsem tem ne smemo pozabiti na starše, ki so prav tako pomemben člen, saj s spodbudami, časom in večinoma tudi finančno podpirajo mlade skakalne upe. Nekaj tekmovalne opreme in stroške prevozov financira klub, a večinoma stroške krijejo starši sami. Polletni stroški za starejšo skupino znašajo kar med 1.500 in 2000 evri.

 

Poletna skakalna sezona se je zaključila. Lahko smo ponosni na rezultate, ki so jih dosegli naši skakalci in skakalke, prav tako smo lahko ponosni, da majhen klub tudi na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih dosega izvrstne rezultate. Poletno sezono je Skakalno društvo Vizore zaključilo na odličnem 7. mestu med 28 društvi, kar ga uvršča v prvo četrtino najboljših in najuspešnejših klubov v državi.

 

Skakalci in skakalke se že marljivo pripravljajo na zimsko sezono in nabirajo kondicijo v telovadnici v Vojniku in Novi Cerkvi. Prepričani smo, da bodo tudi v nadaljevanju dali vse od sebe za dosego najboljših rezultatov.

 

Anja Podveržen

Oglejte si tudi