Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Najstarejši član PGD Vojnik praznoval 90 let

Na pobudo predsednika komisije za veterane GZ Vojnik-Dobrna, Avgusta Čerenaka, smo v torek, 5. januarja 2016, ko je zimski popoldan počasi prehajal v mrak, obiskali svojega najstarejšega častnega člana Gasilskega društva Vojnik, tovariša Rudija Stanteta. Obiska sta se, poleg Avgusta Čerenaka, udeležila tudi poveljnik domačega društva Adolf Janc in predsednik Gasilske zveze Vojnik-Dobrna Benedikt Podergajs. Po prisrčnem sprejemu smo mu predali spominsko plaketo, izrekli lepe želje ob 90. rojstnem dnevu ter mu zaželeli obilo trdnega zdravja.
Tovariš Rudi Stante se je v društvo včlanil daljnega leta 1945. Redno se je izobraževal in usposabljal. Za svoje delo je prejel značko za dolgoletno delo – 60 let ter gasilsko plamenico I. stopnje. Leta 1980 je postal gasilski veteran ter v letu 1990 prejel listino o častnem članstvu, s katero smo se mu člani zahvalili za ves trud in delo v gasilskem društvu.

 

V mesecu decembru je štirinajst naših gasilcev izvajalo požarno stražo na prireditvi Božični Vojnik. V prazničnem času smo bili aktivni tudi pri raznašanju koledarjev med krajani KS Vojnik. Na tem mestu se vsem krajanom in krajankam ter donatorjem zahvaljujemo za prostovoljne prispevke in za topel sprejem ob obisku.

 

Občni zbor društva bo 26. februarja ob 18.30 uri v jedilnici OŠ Vojnik.

 

Tekst in foto: Adolf Janc, Roman Kugler

Oglejte si tudi