Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Med prijatelji v Črni na Koroškem

Ideja o obisku župnije Črna na Koroškem je dozorela na Agapitovo nedeljo, ko nas je počastil s svojim obiskom in tudi vodil sveto mašo gospod župnik iz Črne, mag. Tone Vrisk. To idejo je Mešani cerkveni zbor sv. Lenarta iz Nove Cerkve izpeljal v nedeljo, 9. oktobra 2016.

Ob pol sedmih zjutraj smo člani pevskega zbora krenili proti Črni. Pred cerkvijo na trgu nas je prijazno sprejel gospod župnik, mag. Tone Vrisk, in nas povabil na zajtrk v župnišče. Potem smo odšli v župnijsko cerkev, kjer smo peli pri sveti maši. Veseli smo bili, da so nam domači pevci odstopili kor in nas počastili s svojo prisotnostjo. Po maši smo še pred oltarjem zapeli nekaj pesmi. Spregovoril je tudi župan Občine Vojnik, gospod Branko Petre, in pozdravil prijatelje Črne. Počaščeni pa smo bili tudi s prisotnostjo gospe županje Črne, Romane Lesjak. Pozdravila nas je tudi predsednica cerkvenega zbora, gospa Martina Podričnik, in gospod župnik. Zaključili smo z mislijo, da se še kdaj srečamo, takrat v Novi Cerkvi.


Po uradnem delu so nas vodiči ob razlagi popeljali po Črni. Ustavili smo se v Olimpijskem muzeju, kjer se lahko pohvalijo z zbirko sedmih olimpijcev. Obiskali smo tudi Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna. Spoznali smo, da je za varovance centra lepo poskrbljeno, ob enem pa nam je to dalo misliti, kako lepo je, da smo zdravi in da imamo zdrave otroke.


Dan se je zaključil ob zvokih harmonike in pesmijo v kulturnem domu, kjer so nam z dobrotami postregli iz gostilne Naglič. Takšno druženje pevcem pomeni vez med pevskimi prijatelji in daje energijo za nadaljnje delo, da bomo polepšali bogoslužje.


Jožica Žibret

Foto: Primož Hladnik

Oglejte si tudi