Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Letni koncert MoPZ KUD Nova Cerkev

Z letnim koncertom MoPZ KUD Nova Cerkev vsako leto zakroži leto svojega kulturnega udejstvovanja. Letos smo na letni koncert kot gostje povabili Vokalno skupino Kolorina.

Koncert je potekal v soboto, 3. decembra 2016, ob 18. uri v večnamenski dvorani OŠ Nova Cerkev.

Vokalna skupina Kolorina je skupina deklet, ki jih druži veselje do petja, smeha, dolgih klepetov ter prijateljstvo. Pravijo, da druga drugi barvajo življenja, s svojim petjem pa želijo to barvitost prenesti tudi v življenja drugih.

Kolorina je nastala leta 2009 na pobudo Emilije Kladnik Sorčan, ki je želela združiti dekleta, ki so mnogo let prej prepevala v otroškem in mladinskem pevskem zboru pod njenim mentorstvom. Od začetkov do danes so v svoj repertoar dodala kar nekaj pesmi, zamenjala nekaj članic, se potepala po Sloveniji in nekaj malega tudi po tujini. Njihov temeljni cilj pa ostaja ves čas isti – s pesmijo barvati življenje in z življenjem barvati pesmi.

Vokalno skupino Kolorina trenutno sestavlja 13 članic, v začetku leta 2016 je umetniško vodenje skupine prevzela Janja Belej. V njeni odsotnosti pa jo nadomešča zborovodkinja Lidija Štimulak.


Koncert je začel Moški pevski zbor, z izborom 5 skladb, nadaljevala je Vokalna skupina Kolorina, z izborom šestih narodnih skladb, zaključil pa Moški pevski zbor s petimi slovenskimi umetnimi skladbami. Celoten večer je povezovala Marijana Kolenko, ki se ji še enkrat iskreno zahvaljujemo za prijaznost in sodelovanje. Pred zaključkom, smo imeli prijetno dolžnost čestitati trem jubilantom, ki so praznovali okrogli jubilej.


Slavko Zagrušovcem
 – 50 let – Slavko se je zboru pridružil leta 1992 in tako poje pri zboru že celih 24 let.

Slavko Vinder – 60 let – Slavko se je zboru pridružil 1980. leta in tako poje pri našem zboru kar 36 let. Seveda pa Slavko poje hkrati še pri mešanem cerkvenem pevskem zboru. Lani je prevzel tudi mesto blagajnika zbora. Prav tako je nepogrešljiv pri organizaciji in delovanju zbora.

Franci Čerenak – 70 let – Franci se je zboru pridružil 1973 leta, to pomeni, da poje z nami že 43 let.

Štefan Premrl – 80 let – Štefan poje pri zboru že od samega začetka, to je 44 let. S petjem pa je Štefan začel že davnega 1954. leta pri takratnem moškem cerkvenemu pevskemu zboru, kar pomeni, da prepeva že 62 let.

 

Za konec še zahvala pevkam in pevcem obeh zborov, Petru Selčanu, ki je vodil zbor v času Janjine odsotnosti, ter vsem drugim, ki ste na kakršen koli način pomagali pri organizaciji in izvedbi koncerta. Vse pa, ki vas glasba in petje veselita, lepo vabim, da se nam pridružite.

 

Tekst: Rok Kadilnik

Foto: arhiv zbora 

Oglejte si tudi