Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Grajske pravljice letos že petnajstič

Sončen dan se je prevesil v praznični novoletni večer v letu 2013. Tradicionalni nočni pohod »Po poteh grajskih pravljic« je bil letos že 15. po vrsti, vsako leto pa ga organizira Turistično društvo Frankolovo in se ga vsako leto udeleži zelo veliko ljudi, v preteklih letih tudi do 700. Letos je bil sicer zaradi delovnega dne naslednji dan nekoliko okrnjen, saj se ga je udeležilo nekaj manj kot 300 pohodnikov.
Člani društva smo se zbrali že popoldne in pričeli s pripravami. Naše delo je bilo precej lažje, saj smo v preteklem letu v kraju dobili tako želen prireditveni paviljon v parku pri Graščini. Kljub temu da objekt še ni opremljen, smo se v njem lepo znašli.

 

V kratkem kulturnem programu smo pohodnikom predstavili kratko pravljico o Zrakoplovu, ki si ga je naredil neki trgovec, da je ušel z gradu. Človek bi rekel, da so naši padalci našli navdih pri tem trgovcu.

Opisali smo jim pot ter jim zaželeli vse dobro v novem letu. Glasbeni krst  pa so pripravili člani mladega ansambla Žurerji.

 

Prijetna družba, ne pretežka in predolga pot ter postanki na treh kmetijah, pri Karotovih, Oprčkalovih in na Turistični kmetiji Goršek, kjer  se  vsako leto znova potrudijo, da jih pohodniki zelo radi obiščejo, so popestrili dogodek.

Iskreno se jim zahvaljujemo za njihovo dobro voljo in  pripravljenost sprejeti in pripraviti domače dobrote  za takšno množico pohodnikov. Seveda pa na takšni prireditvi brez rujnega ne gre. Dušan Horvat, Jože Železnik in Vili Bezenšek so ga prispevali. Hvala tudi Izidorju Krivcu za njegov prispevek v obliki mesa, ki so ga naši fantje, Toni, Bogdan in Zoran, skuhali v slasten golaž.  

Z dobro voljo vsako leto stopimo skupaj in pripravimo to prireditev. Ni finančne nagrade, je pa zavest, da nekaj naredimo za naš kraj in za ljudi. Obisk je naša najlepša nagrada.                                                                                                                           

 

                                                                                                   Irma Blazinšek

Oglejte si tudi