Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Grad Lemberg zopet oživel

Po dolgih letih spanja in propadanja se grad Lemberg prebuja, lahko bi rekli celo, da vstaja od mrtvih. Kdor spremlja spremembe, prav gotovo vidi, kako se iz leta v leto ruševine spreminjajo v nekaj lepega, kar bo v ponos bližnji in širši okolici.

Za ta napredek  je ˝kriv˝ predvsem njegov lastnik gospod Franci Zidar, ki v obnovo vlaga ogromno svojega časa, znanja in dela, o finančnih vložkih pa raje niti ne razmišljajmo. Kdor mu na kratko prisluhne, kaj hitro spozna, da iz njega kar vre neizmeren vir zamisli, načrtov in želja. Zaveda se tudi, da sami zidovi brez ljudi in raznih aktivnosti ne pomenijo nič, so kot telo brez duše, zato je zelo naklonjen tudi vsakemu dogajanju na gradu. Zgledno sodelovanje med njim in Turističnim društvom Nova Cerkev se krepi iz leta v leto, člani društva pa so tisti, ki gradu dajejo predvsem vsebinsko noto.

V nedeljo, 2. septembra, je bilo na gradu zelo živo. Grajska nedelja na gradu se je dodobra prijela, postala je tradicionalna, bila že enajsta po vrsti, iz leta v leto je tudi bolj obiskana. Za dobro razpoloženje je poskrbelo veliko število nastopajočih, obiskovalci so lahko poskusili dobrote, ki jih znajo pripraviti člani in članice društva, marsikaj pa so se lahko naučili tudi od mojstrov, ki so prikazali, kako so tekla razna opravila v preteklosti. Ob tej priložnosti vas želimo povabiti že na prireditev, ki bo naslednje leto, saj bo grad praznoval 800 let od prve omembe.

Iskreno se želimo zahvaliti nastopajočim, sponzorjem in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli pri izpeljavi tega odmevnega dogodka. Posebna zahvala gre predvsem članom Turističnega društva Nova Cerkev, ki žrtvujejo ogromno svojega prostega časa in z dobro voljo vlečejo voz uspešnega delovanja našega društva.

                                                                                              Zvezdana Gal

                                                                                              Predsednica TD Nova Cerkev

 

Oglejte si tudi