Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Golažijada v Gradišču nad Slovenj Gradcem 2012

"Gradiščani" iz Vojnika so se udeležili tekmovanja v kuhanju golaža

Športno-kulturno društvo Gradišče nad Slovenj Gradcem je v soboto, 25. avgusta 2012, pripravilo že tradicionalno »golažijado«, ki je potekala na prireditvenem prostoru posesti  Prošt, kjer je bilo leta 2003 tudi 3. Srečanje Gradiščanov Slovenije.

Med sedmimi kuharskimi skupinami so se že drugo leto zapored  dokazovali v kuhanju  tudi  naši Gradiščani iz Gradišča pri Vojniku pod vodstvom glavnega kuharja Martina Jošta  in asistentov - pomočnikov  Boštjana Mirnika in Boštjana  Goriška. Po dolgotrajnem kuhanju je nastal odličen golaž.

Za dekoracijo  ob golažu na stojnici smo imeli  tudi  veliko bučo. Obiskovalci so imeli priložnost pokusiti domače suhomesnate gradiške izdelke našega glavnega kuharja Martina in kruh iz kmečke peči njegove mame. Ocenjevanje golaža je potekalo pod velikim šotorom, kjer je igral tudi ansambel OK.

Golaže so prvi pokusili in ocenili lokalni občinski veljaki in vseh sedem glavnih kuharjev.  Kuharske skupine so imele svoja predstavitvena imena. Naši so bili Sršeni s podobo sršena na svojih hrbtnih straneh  majic, drugi Kobilice, Ose, Mejaši, itd. Naš golaž je bil prav dober, zasedli smo 5. mesto. 

Poleg iger so priredili tudi  bogat srečelov.  Zabava je trajala pozno v noč. Člani ŠKD Gradišče in ostali prebivalci  pa so spet pokazali svojo gostoljubnost , domačnost in preprostost , ki je izžarevala na vsakem koraku. Naše udeležbe so bili zelo veseli in zmeraj je  pogovor nanesel na 9. srečanje Gradiščanov Slovenije pri nas izpred dveh let, iz katerega so odnesli lepe  in nepozabne spomine.

Martin Goleš

Oglejte si tudi