Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

DU Vojnik praznuje

Naše društvo letos praznuje 60 let obstoje. Čestitke in hvala vsem članom in tistim, ki so in ki še kakorkoli prispevajo, da to društvo tako uspešno dela.
Društvo upokojencev Vojnik združuje upokojence iz vseh treh krajevnih skupnosti v vojniški občini. Včlanjenih je tudi preko 150 upokojencev iz drugih občin, in sicer Dobrne, Celje, Šentjurja in Mengša, in tudi iz Primorske. To pomeni, da naše društvo dobro deluje, da ima dober program in da za svoje člane dobro poskrbimo tako na organiziranih izletih kakor tudi na naših prireditvah. Kot sem že nekajkrat poudaril, ni vse samo letna članarina 7 €,

 

ampak je to druženje in spoznavanje med seboj, ko se srečujemo ob raznih prilikah. In končno tudi obiski naših poverjenikov na domovih naših ostarelih in bolnih članov, srečanje starejših, obiski starejših ter obdaritev le-teh ob božičnih in novoletnih praznikih. Je pa res, da nekateri niso deležni te pozornosti, ker so še zdravi in polni energije, in kot sami pravijo, se ne čutijo še tako stari.

Jas se sprašujem, kdaj pa bomo dovolj stari. Zagotovo ne tedaj, ko nas začne zapuščati zdravje. To druženje moramo začeti prej in s tem tudi podaljšati našo aktivnost, da nas prej ne dohiti samota. Društvo je namenjeno ravno temu, da združuje ljudi različnih starosti, da združuje mlade in malo maj mlade, da uresničujemo skupne cilje, da si skupno polepšamo jutrišnji dan. Naša vrata so vedno odprta za vse, ki si  zaželijo postati naši člani ali potrebujejo našo pomoč. Vsem smo in tudi v bodoče bomo vsakomur nudili vse tisto, kar je v naši moči.

Tudi v poletnih mesecih nadaljujemo z našimi aktivnostmi. Za nami je že nekaj izletov in zelo lepa prireditev, ki jo je izvedel naš mešani komorni zbor v kulturnem domu v Vojniku. V nedeljo, 13. maja 2012, ob 17.00 uri so naši pevci pripravili samostojni koncert z gosti iz Socke. Koncert je popestrila tudi folklorna skupina iz Osnovne šole Vojnik. Vsi tisti, ki smo bili v dvorani, smo bili prijetno presenečeni nad izredno kvalitetnim nastopom vseh nastopajočih. Žal ni bila dvorana polna, in lahko je samo žal tistim, ki so to predstavo zamudili. V mesecu maju smo opravili izlet v Prlekijo. Udeleženci so bili zelo zadovoljni, saj že kar nekaj časa nismo bili v teh krajih. Večji del udeležencev je tu bil celo prvič. V prihodnosti sledijo še drugi izleti, zato tisti, ki ste katerega od teh zamudili, ne dovolite, da vam uide še kakšen. Še jenekaj priložnosti, tudi za tiste, ki se počutijo dovolj odrasle, da se nam pridružijo.

V soboto, 16. junija 2012, ob 12.00 uri bo proslava v Osnovni šoli Vojnik. Namreč, v juniju pred 60 leti je bilo v Vojniku ustanovljeno društvo upokojencev. Proslave se bo udeležilo večje število gostov sosednji društev in naša predsednica ZDUS iz Ljubljane ga. Kožuhova. Po uradnem delu v OŠ bo za vse upokojence pogostitev pod šotorom na igrišču. Vsi naši upokojenci ste že pred tem dobili blok za malico, bodisi pri poverjeniku ali v naši pisarni.

Predsednik DU Vojnik: Ivan Robačer

Oglejte si tudi