Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik na občnem zboru

Člani DU Vojnik so v soboto, 18. marca 2017, pregledali svoje delo. Zbrali so se na občnem zboru v večnamenski dvorani POŠ Nova Cerkev.
Člani društva upokojencev, ki je naj številčnejše v občini, saj šteje skoraj 900 članov, smo se zbrali na zboru članov društva v večnamenski dvorani POŠ Nova Cerkev. Pred začetkom uradnega dela nam je mešani komorni pevski zbor zapel tri pesmi, ki so zvenele čudovito. Videlo oziroma slišalo se je, da je naš pevski glasbeno zelo napredoval. 

 
V nadaljevanju so sledile že znane formalnosti ter poročilo o delu društva za preteklo leto. Sledili so podatki o opravljenem delu in finančnem stanju društva. Veliko pozornosti je bilo namenjenih promociji medgeneracijskega sodelovanja in pozitivnega odnosa do staranja ter delovanju programa starejši za starejše.

Rdeča nit zbora je bila slab gmotni položaj velikega dela naših članov, ki je v nekaterih primerih prav skrb vzbujajoč. Vladajoče garniture so z milijardami reševale naše banke, tudi z upokojenskim denarjem, hkrati pa hote ali nehote dovolile, da so milijarde evrov dobesedno izginile v davčne oaze. Z zelo majhnim delom tega denarja bi lahko veliko postorili za izboljšanje gmotnega položaja najrevnejših upokojencev. Na upokojence so se spomnili samo takrat, ko so zamrznili pokojnine. Pomembnejši dvig pokojnin je uspel samo naši stanovski organizaciji ZDUS. Še sreča, da so se upokojencev s svojimi popusti spomnili trgovci, ki s tem še najbolj pomagajo pri proračunu upokojencev, čeprav pri tem sami pridno polnijo svojo malho.


Preteklo leto smo se člani društva veliko družili na raznih družabnih srečanjih in izletih, ki smo jih financirali z lastno udeležbo. Vsa druženja so bila imenitna. Na tem zboru smo sprejeli nov statut društva, finančni ter natančni delovni načrt za letošnje leto. Načrt je mnogo bolj zahteven od tistega iz prejšnjega leta, kljub temu smo v društvu prepričani, da ga bomo uspešno izpeljali. Na koncu nam je osnovnošolec Nejc Škrbot zapel in zaigral na svojo harmoniko. Nagradili smo ga s ploskanjem med in po nastopu. 


Po končanem uradnem delu se je zbor članov spremenil v prijetno druženje, kjer smo se marsikaj pomenili in si obljubili, da se kmalu ponovno snidemo. 

 

Marijan Kajzba

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi