Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Še vedno smo v jubilejnem letu našega društva, ki je bilo ustanovljeno pred 60 leti. Glavno praznovanje je resda za nami, naša želja po delu pa je ostala.
V tem času smo bili na Brezju in v Komendi in še pred tem v Kopru na ladji »BURJA«. Prav lepo smo se imeli tudi na vsakoletnem srečanju upokojencev pod šotorom v Vojniku, ki je bilo 3. oktobra. Na ta dan je bilo tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici in streljanje z zračno puško. Prve tri najboljše ekipe so dobile pokale, najboljši trije posamezniki v posamezni panogi tekmovanja pa so dobili kolajne.

 

Naši pevci so nastopali 2. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani na 12. Festivalu za tretje življensko obdobje.

 

To je le nekaj informacij o dejavnosti našega društva. Preden zaključimo to leto, bomo še martinovali in staro leto preživeli v skupni družbi.

 

Le malokdaj omenjamo, da naš namen ni samo druženje, da je povezano tudi z obiski naših upokojencev, tako doma kakor tudi po domovih za ostarele. Dovolj je že sam klic po telefonu. Tudi v društvu smo veseli, če nas kdo pokliče in se lahko pogovorimo. Kar nekaj naših zvestih članov pokliče, ko dobijo čestitko za rojstni dan in se zanjo zahvalijo.

 

V decembru nas ponovno čaka veliko dela. V mislih imam priprave na praznovanje božičnih in novoletnih praznikov. Kot že nekaj zadnjih let, bomo tudi v tem predbožičnem in novoletnem času pripravili skromna darila za naše ostarele ali bolne člane. Obiskali jih bomo na domu ali v domovih, jih obdarili in jim čestitali za praznik ter jim zaželeli veliko zdravja in sreče v novem letu. Moram povedati, da vsako leto na takšen način obiščemo in obdarimo vsaj 150 naših članov. Veselje je obojestransko. Le s takšnim načinom dela pripomoremo, da se srečujemo, se pogovorimo in damo občutek, da človek le ni čisto sam. Žal je takšnih srečanj premalo in tudi mi v društvu bi želeli, da jih je več. Ena takšnih oblik srečevanja je tudi evropski program »Starejši za starejše«, v katerega je vključeno naše društvo in kar nekaj naših članov.

 

Omeniti je treba tudi naše delo in ne nazadnje tudi finančno stanju našega društva, ki s skromnimi sredstvi, katera dobi od članarine in družbe, zelo dobro skrbi za naš objekt in tudi druge dejavnosti v okvirju društva. Le malo katero društvo se lahko pohvali s takšno dejavnostjo in ne nazadnje tudi z uspehi. Vse to smo dosegli skupno z vami, dragi člani. Vse kar ustvarimo in kar imamo, je naše skupno dobro, in prav je, da to ohranjamo še naprej.

Pridružite se nam. Skupaj bomo močnejši, boljši in tudi lažje nam bo.

 

Predsednik DU: Ivan Robačer

Oglejte si tudi